Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz zsolti75 #121071 üzenetére

    Na, néhány nap használat után íme a gondolataim P70 témában, az összehasonlításaim alapja pedig nyilván közveten elődje, a W701 lesz.

    Összességében ez egy nagyon jó gép, a teljesítménye szerintem mai napig varacskos, az biztos hogy engem sokáig ki fog még szolgálni, igaz, ezt a 701-ről is el lehetne mondani, azzal a kivétellel, hogy azon semmi sem fut, aminek kell DX11 vagy magasabb. :))

    A teljesítmény kihasználhatósága úgy tűnik hogy jelentősen jobb mint a W701-nél, ott nagyon elfarkalták a power managementet, a gép a legnagyobb beletehető procival és a legjobb gpu-val gyakorlatilag használhatatlan, túl magas feszt ad a gpu-nak amitől az forr, míg a cpu nem tudja kifutni magát, ha megterheled a kettőt együtt, a proci órajele beesik a teljesítménye felére, de akár alá is, miközben kb hideg. Power throttling.
    Lehet tenni ellene (turbo kikapcs, minden mag XTU-val alacsonyabb szorzóra limitálva), de sosem lesz tökéletes.
    A jelenség a kisebbik gpu-val nem jellemző, de azért extrém terheléskor elő lehet hozni.
    Netes tesztek szerint a P70-nél is van ilyesmi, de a gép bőven használható marad, mert egyik részegysége sem fuldoklik energiahiánytól, ha mindent terhelsz, úgyhogy itt kb kiütéssel nyer a P70.

    Ami meglepett, hogy mennyire sokat bír akkuról már akkor is, ha csak az nvidia kártya van engedélyezve, Optimussal viszont annyira összehúzza magát, hogy meglepően magas üzemidő az eredménye. W701 sosem tudott ennyit menni akkuról, azért energiahatékonyságban nagyon sok mindent történt a két gép közötti években, úgyhogy ez a win is a P70-é.

    Mókás, ahogy a képernyő alá odabiggyesztették az egy szem HDD ledet (dicséretes), de azt már nem merték meglépni, hogy az összes többit is visszarakják mellé, ahol a helyük lenne, hisz azzal elismernék, hogy retard döntés volt ezer felé szétszórni a billzeten vagy egyenesen eltávolítani a visszajelzőket...

    A billentyűzetre azt mondanám, hogy oké. Az alátámasztása korrekt, nincs flex, nem kotyog, a taktilitás elég jellegtelen, de elégséges, persze a kiosztás továbbra is csak 6 sor, ráadásul redundáns, a numpad fölé megkaptuk a hangerő gombokat, de ugyanúgy ott vannak az F1-F4-en is mint a kisebb gépeken :DDD
    A háttérvilágításon már nem akadok fenn, mennyire bazári, ahogy a gombok alól több fény szűrődik ki, mint a feliratokból, de hát ez minden gépen ilyen mostanában, de itt a méret miatt különösen mulatságos, bizonyos szögekből olyan, mint egy karácsonyfa.
    A W701 itt egyértelműen nyer nálam, az epic tömör aljú ALPS 7 sorossal a gigantikus gép kezelhetősége borzasztó jó, ennek a P70 nem tud a közelébe menni, főleg úgy nem, hogy a multimédia kombók nem jöttek vissza, amiket szinte folyamatosan használok W701-en. Ez W701 win, kb mindenben ami kezelhetőség vagy ergo.

    Ami nem tetszik P70-en, hogy a képernyőt nyitva-csukva (főleg ha a szélénél fogva történik) bizony látni backlight változást, magyarán ilyenkor a panel is hajlik a liddel együtt.
    Tudom hogy ez modern laptop jelenség, de szerintem továbbra sem oké, hogy ilyen könnyű ezt kiváltani.
    Retesz persze nincs, ez is ilyen modern laptopos dolog, nekem továbbra is hiányzik, pici gépeknél mint az X395-öm, el tudom nézni hogy nincs, itt nehezebb.
    A zsanér erősnek tűnik, de a fém blokkok a tetején csak dísz, ha jól láttam HMM-ben, ez már csak takarja a valódi mechanikát, a vizuális konzisztencia miatt hagyták meg.
    Amúgy ez régesrég a G40-en is így volt, megvolt a klasszik Thinkpadesnek tűnő zsanér, de a bal oldali ott is ilyesmi megoldás volt. Ez nem rossz dolog, csak mókás.

    FHD kijelzős példányom van, elfogadható, de ennyi és nem több, sima fostos 6 bites AHVA panel WLED-del fényelve, a W701 8 bites RGB ledes tn panelje akármikor lenyeli keresztbe, ráadásul annak normális képaránya is van, míg ez "csík", ami ekkora méretben még gázabb szerintem, mint kicsi gépeknél. Munkára használva elvesztettem 120 pixelt függőlegesen, elég irritáló. W701 win.

    Bővíthetőség, szerintem itt vita nem lehet, hogy a P70 viszi a babért, nincs gpu whitelist, ezer meghajtó lehet bent egyszerre, úgy tudom még optikát is lehet bele tenni, ram slot hegyek, jól tervezett hűtés, stb.

    Ebben most 32GB RAM van, ECC, nem tervezem bővíteni, a W701-emben is ennyi van, és még csak akkor jártam a felénél, amikor szándékosan próbáltam megtölteni.
    Igaz, a P70 látni fog kisebb fotós manővereket is, meglátjuk, mennyire kéri majd a memóriát.
    Illetve nem tudom, mennyire egyszerű benne kijelzőt cserélni, egyáltalán lehet-e, az UHD változat sokkal jobb színekben és kontrasztban is, ha hinni lehet a nem túl bőséges netes infóknak.
    Esetleg ha nem olyan nagy macera, talán kap egy jobb kijelzőt (ha nem is a gyári UHD-t, de hátha van méretezonos, de jobb kijelző).

    Szóval szummázva, teljesítmény kihasználhatósága, hatékonyság felfelé, ergonómia lefelé.

    Képz:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák