Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz lezso6 #123286 üzenetére

    Nálam a T480s-ben kb. 20W-ig jó dupla hőcsöves hűtő volt a legkisebb 8250-es i5-ön, ami többmagos turbónál lelkesen odatette magát kb. 40W fogyasztással, amíg a hűtő meg nem elégelte a dolgot... :D Az i7-esek ugyanekkora hűtőhöz tettek még rá egy jó nagy lapáttal a jóval magasabb turbó órajellel és fogyasztással.

    Az egymagos magas turbó egyébként a Ryzeneken is okoz fejfájást, a 4650U és az 5850U is akkor a legmelegebb, ha csak egy-két magon pörög a turbó. :K Throttling szerintem nincs, de ilyenkor a hotspot felmegy 90 fölé is akár.
    Én is próbáltam az egyik kb. 2 éves 4650U-s T14-emen pasztát cserélni (nem hibás batch-ű) MX5-re, semmivel sem lett jobb, mint a gyári sűrű gumiszerű pasztával. De legalább rosszabb sem.

    A vezető/fém paszta szerintem sem való sehova sem extrém tuningon kívül. :N Egyébként egyszer majd a Thermalright TFX pasztáját tervezem kipróbálni, a beszámolók szerint igen sűrű, és jól bírja a tökéletestől eltérő alkalmazási felületeket. :D

    Az RDNA2 Radeon topikban egyébként a hullámos aljú hűtőkre egyeseknél csodát tett a Honeywell PTM7950 hővezető pad. Lásd pl. [link] . Nem tudom, notebookban ez mennyire működne jól. Én Thermal Grizzly Carbonaut-ot próbáltam T460s-en, kb az MX4 szintjét hozta. Bár érzésre kicsit jobban megszorult a hűtő rajta a pasztához képest, látszólag nem okozott gondot. De mivel nem hozott jelentős előrelépést, próbálkoztam utána más pasztákkal.

    A maximális turbó órajel egyébként korlátozható CPPC-t támogató processzorokkal: [link] . Használtam, működött. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák