Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz FoxiestFox #60902 üzenetére

    uccsó aztán befejezem. nekem mindegy ki mit használ, csak hasznosnak tartom a saját tapasztalataimat megosztani inspiráció gyanánt. amúgy nálam elég jó motiváció volt, hogy 150 ezer nettó volt egy win 2003-as licensz, amit egy ideig morzsolgattam, aztán úgy döntöttem, hogy nem fogok kifizetni ha papírgurigás zsebszámológépre kell migrálnom akkor se.

    a sötét oldalról csak azt tudom mondani, hogy most jön majd 14.04 ubuntu, ami lts verzió (azaz sok évig frissül). a 13.04 alapján kb olyan szintű a dolog, mint win 8-nál, hogy a béna felületet egy programmal lecseréled normál start menüsre, utána meg működik. nagyon sokat foglalkoztam winnel (97 óta...), a kb. 10 éves (részben domain admin) tapasztalattal összerakott win szervernél az rdp-n kívül minden szolgáltatást sokkal jobban és hatékonyabban tudtam ~1 év alatt 0 kezdő tudással linuxra portolni. az rdp-vel már csak olyan apróságok voltak, amit hagytam a francba. de az tény, hogy kitartónak kellett lennem, voltam én is előtte meg közben is többször "na menjenek ezzel a használhatatlan szarral a picsába" hangulatban linuxtól (pölö egyszer buktam összes adatomat - ez akkoriban a 20gb-os merevlemez teljes tartalma volt).

    most is csak azért foglalkozom a dologgal, mert 5 évente lejár az lts támogatása, de végülis össze van már téve az új, még 13.04-es tesztrendszer és működik, ugyanúgy is néz ki, mint a 10.04. de lehet futok egy kört a mint-tel, az ráadásul rolling release, ami vagy jó vagy nem. de annyira elszoktam már az ilyen küzdelmektől, hogy legszívesebben hozzá nem nyúlnék, mert linuxon is elvesztegetett idő. csakhát a frissítések...

    mindegy bocs az offért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák