Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    magánvélemény pozor: már megin a világ leghűvösebb leghalkabb gépének hőmérsékletét javítjátok? érdekes nekem 4 szarrá nyúzott gépen egyiken sincs "rossz pasztázás", ez most köbö egy éve kezdett el ilyen urbánlegend lenni itt a topikban, hogy minden x200s kigyullad ha nem szereled szét félévente és kenegeted meg tömjénezett fókazsírral.

    ami bemegy a mazzagon, az kijön melegség formájában és pont. az meg, hogy mennyi megy be a mazzagon független a pasztától. ha durvaszemű sót raksz a cpu meg a hűtőplatni közé, akkor valamivel több megy el alul a gépház felé, mint a radiátoron. a "rossz pasztázás" kb annyit jelenthet, hogy pár fokkal magasabb a cpu, esetleg pár %-kal (nem 10-20, hanem 1-5) több hő megy el a dobozon keresztül. ezért szerintem a műszerész csavarhúzóért nem érdemes kimenni a fészerbe.

    az össz leadott hő továbbra is tök független lesz a varázspasztától. persze pszichikailag óriási placebo.

    ha meg hangos az windows feature, 4 gépből 4 néma linuxon.

    és a fentiek akkor is igazak, ha a venti már hővezetőpaszta port fú ki magából.

    de ez szigorúan intoleráns magánvélemény, lehet hogy csak én fogtam ki szerencsés gépeket. ha nem rossz szerintem ne javítsd meg. ha nagyon kell valami vallásos tevékenység ki kell szívni porszívóval a radiátort jól ráfogva, esetleg kocogtatva a dobozt közben, meg ugyanezt eljátszani a palmrest alatti légbeömlőkkel (vagy sűrített levegő / kompi).

    a legjobb embereink estek el a harcokban, hogy nekünk ne kelljen már hozzányúlni a gépekhez azon felül, hogy levegőhöz juttatjuk őket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák