Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Tin #72303 üzenetére

    a thinkpad célközönség dolog nem fikázás akart lenni egyébként, sajnos a nagyvállalati dolog sem áll meg, mert pont abban a szegmensben nem elégedettek annyira a felhasználók. persze akinek hp-t tolnak az orra alá és helyette kap thinkpadet, inkább elégedett, de összességében azért ebben a szegmensben sem igazán tarol a lenovo.

    Multinál dolgozom én is, bár én desktop HP workstation-ön; nálunk a TP-ket szorítják ki a HP Elitebook-ok. Kevés T420-at szoktam látni, helyettük fokozatosan 8570p-ket szórtak ki a közép- és felsővezetőknek az utóbbi másfél évben (persze, a 8570p-nél is vannak újabb modellek, de egyelőre ezeket kapják). Ha könyvvizsgálók jönnek hozzánk (audit, tehát külső cég), ők még T420-szal/T430-cal jönnek.

    Egyébként elvileg az egyik fő ok az volt a laptop/PC részleg eladására az IBM-nek, hogy 2003-2004 körül masszívan veszteséges volt az üzletág, hasonló okokból, mint amit most taglalunk. Gondolj bele, akkor még elvileg minden oké volt a minőséggel... legalábbis utólag szépítve. :)

    egyszerűen olcsóbb időnként erősebbre cserélnem a gépet, mint perceket várni amíg bebootol meg a lassúsága miatt. tehát nekem ez az alternatíva kilőve.

    HDD-vel? Merthogy nekem a T500 - 256 GB-os Crucial M500 SSD-vel - kb. 40 másodperc alatt beboot-ol. Windows 7, van jó pár elinduló dolog (Power Manager, Access Connections, Dropbox- és SkyDrive-kliens, RMClock, Avira). De hozzáteszem, nekem itthoni használatra nem kellenek erőgépek, bőven jó egy kései Core 2 Duo is.

    *
    Nekem egyébként leginkább az a bajom a fejlődési iránnyal, hogy ha a Thinkpad-ektől minden olyan feature-t elvesznek, amit szeretek, akkor lehetnek ugyan jó gépek, de semmi sem fog kötni a brand-hez, hiszen minőségi, de pl. végfelhasználó által szerelhetetlen gépet hasonló tudással más gyártótól valószínűleg olcsóbban fogok tudni venni.

    7 éve használok Thinkpad-eket (volt mellette pár Toshiba Portege, egy-két Apple PowerBook, egy HP nc2400 is, szóval azért saját használatban sem csak TP-k mentek), sajnos egyre kevesebb előny szól mellettük. Eddig tudtam építkezni, szervesen fejleszteni, az alkatrészek/kiegészítők egy részét simán újra felhasználni, ez úgy tűnik, megszűnik pl. az "ultrabookosodási iránnyal". Ennek nem örülök, de ha váltani kell, akkor szívbaj nélkül fogok átpártolni más gyártóhoz.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák