Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz sutszi #73872 üzenetére

    1. Oké, lehet mások is használják, de nem is írtam, hogy mások nem használják. Én eddig mondjuk csak a Samsungról tudtam biztosan.
    2. Tudom mi az a Vnand. Egyáltalán nem mindegy, mivel a nagyobb csíkszélesség miatt azon a TLC sem annyira gáz, mint sima, kis csíkszélességű nand esetén.
    3. Igen, az összes TLC-s 840-est érinti. A PRO val semmi gond nincs, csak az EVO és a BASIC TLC-s típusokkal. Mikkor kijött ez a dolog, lefuttattam az ellenőrző programot a saját 840 PRO-mon, és az egy éve ráírt adatok is hibátlanok voltak, pedig volt benne már 4TB írás, és egyéve, fél éve nem piszkált adatok is szép számmal.
    Ez nem csak firmware "elkúrás", hanem a TLC sajátossága, hogy sokkal kisebb feszültségszintekről kell eldönteni, hogy micsoda, így bonyolódik az olvasási algoritmus. Az idő pedig ott jön a képbe, hogy idővel a cella veszít a töltéséből, és mégnehezebb eldönteni a tartalmát. Számomra ezért igen aggasztóak ezek a jelenségek. Persze, 840 EVO tulajként neked biztos az lenne a legjobb, ha azt hihetnéd, dejó drive, de nem ez a helyzet sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák