Új hozzászólás Aktív témák

  • metal01

    őstag

    válasz metal01 #80182 üzenetére

    T420-nál előfordul egy rendkívül idegesítő hiba. Bekapcsoláskor random a ThinkPad logóig sem jut el a gép. Ilyenkor egy ki-be kapcsolás után OK a dolog. Majd szintén random, ha újraindítom a gépet (pl. valami frissítés telepítése után) ismét a logóig sem jut el. Ki-be kapcsolás után OK. Ami hibalehetőséget kizártam: RAM, SSD, dokkoló, tápkábel, maga a gép (mert egy T520-nál is volt már ilyen). Ami maradt: caddy és/vagy a benne lévő vinyó. A Lenovo Solution Center a vinyónál a SMART Drive Self Test-re "warning"-ot dob. Minden más tesztje ok a vinyónak. HDS-ben is hibátlan. Okozhatja ezt a random fagyást a bekapcsolásnál a vinyó? Illetve a caddy lehet hibás?

    Úgy néz ki, hogy sikerült a hibát megtalálni. Szétlegóztam a gépet. Mindenféle kombinációt kipróbáltam. SSD, HDD, caddy, RAM ki-be, csere, stb. Ugyanúgy jelen volt a fagyás hiba. Kifejezetten akkor jelentkezett, amikor dokkon kapcsolom be, ill. indítom újra a gépet.

    A BIOS-t downgradeeltem 1.46-ról 1.37-re. Most úgy néz ki, hogy megszűnt ez a hiba. Valamint ez a BIOS kezeli a RAM tényleges órajelét (nincs korlátozás). Így most 1600-on mennek a RAM-ok, és nincs fagyás.

    Hogy mi köze a BIOS-nak a dokkon való fagyáshoz passz, de ha esetleg valaki találkozna vele akkor ez lehet egy opcionális megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák