Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    Sziasztok!

    Véleményetekre, és segítségetekre lenne szükségem! Van egy ThinkPad T41-T42 hibridem (az alaplap T42-es, minden más T41-es), amit szeretnék kissé felturbózni, mivel egy ideig csak ezt tudom használni, ha épp megyek valahová.

    A gépről pár fontosabb adat: ThinkPad T41, TYPE 2373-A10, 14.1-es modell. A T42-es alaplap pontos típusát sajnos nem tudom.

    Több dolgot is szeretnék benne cserélni, bővíteni, viszont néhány alkatrész igencsak fejtörést okoz. Az egyik ilyen a WiFi kártya. Jelenleg egy Intel 2200BG van a gépben, viszont vannak vele gondok. Egyrészt a sebessége borzalmas, másrészt pedig egyre gyakrabban szereti eldobálni a hálózatot, így szeretném cserélni. Próbáltam utánajárni, mit lehetne bele venni, viszont szinte csak olyan megoldásokat, válaszokat láttam, amik úgy kezdődnek, hogy "rakd fel a no1802-t", amit ha lehet, szeretnék elkerülni. Így tehát az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen kártyára lenne érdemes vadásznom, amihez nem kell mahinálni a no1802-vel?

    A másik, amivel gondban vagyok, az a bluetooth. Került ugyanis a gépbe egy bluetooth kártya, mikor az alaplap cserélve lett, viszont sajnos valamiért ez nem akart működni. 2 hét keserves nyomozás után jöttem rá, hogy ugyan kártya van a gépben, viszont antenna feltehetően nincs (lehet nem ártott volna szétszednem a gépet).. Bár FRU alapján antennát találtam, viszont ha jól sejtem, ezzel nem jutottam sokkal előrébb, mivel a T41 még nem volt felkészítve a bluetooth támogatásra, szóval más alkatrészek is kellenének. Így arra gondoltam, inkább vennék egy komplett T42 felső részt, kijelzővel, és minden egyébbel együtt. Bár így drágább lenne a dolog, ezt magam is tudnám cserélni, míg a mostani fedlapot nem szívesen bontanám/bontatnám meg. Viszont mikor utánanéztem ennek, láttam, hogy a T42-t már szerelték SXGA+ kijelzővel is, és felmerült bennem, hogy akkor már lehet érdemesebb lenne ilyet vadásznom, mivel a mostani XGA néhol már kicsit korlátoz, illetve eléggé fakó a panel (bár nem tudom, utóbbin változtatna-e egy SXGA+ képernyő, vagy ugyanott lennék vele). Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ez jó döntés volna-e, mivel a gépben egy Ati 7500-as GPU van, 32MB memóriával. Ezzel kapcsolatban esetleg van tapasztalatotok, vagy javaslatotok? Illetve még az is érdekelne, hogy ha megérné a nagyobb felbontású kijelzőt választanom, akkor kellene-e mást is cserélnem (például invertert)?

    Ha esetleg valamit kihagytam, szóljatok rám nyugodtan. Igyekeztem utánanézni a dolgoknak, és a topikot is átolvasni. Előre is köszönök minden építő jellegű választ, kritikát!

Új hozzászólás Aktív témák