Új hozzászólás Aktív témák

  • Baryka007

    őstag

    válasz Raga.cs #11862 üzenetére

    Természetesen! Ma délután 5 körül amikor hazaérek lefotózom a BIOS-om, és írok hozzá egy leírást. Sajnos csak Gigabyte lapon tudom, hogy ez miként működik. Gyárilag járt 2db hőmérő szenzor az alaplapomhoz (Giga Aorus Master) a BIOS-ban a Fan Control opcióban pedig ki lehet választani 6-7 opció közül, hogy egy adott (vagy az összes is akár) melyik hőszenzor alapján változtasson venti a tempóján.

    Szóval nagy vonalakban azt csináltam, hogy a hőmérő szenzort kivezettem a RAM modul oldalára, amit egy fekete pici szigetelőszallaggal rögzítettem hozzá. Így a memóriamodulnak a hőmérsékletét nagyjából megtudom határozni.

    Ezután a BIOS-ban az előbb írtakat alkalmaztam az összes system ventilátorra.

    Már csak azért is jó, mert játék közben szépen lassan melegszik, így nincs az az idegesítő hirtelen ventifordulat változtatás... Ráadásul vissza is szépen lassan hűl, így az egész rendszert kifújja a venti. Ráadás, hogy Be quiet szettem van, és semmi hangja nincs :DDD


    Szóval, most elég sok dolgot beállogattam a lapomon, én itt most fixálom a dolgokat, erről csinálok egy BIOS "tour" kép montázst... Illetve egy rövid kommentár videót készítek hozzá.


    Qtya123:

    Nekem néha még mindig ott egy venti a VGA tetején :C
    Bár ez jó hír, mert akkor ha nem feszítem túl, akkor még jó is lehet 45-50 fokosan is akár :R

Új hozzászólás Aktív témák