Új hozzászólás Aktív témák

  • gabor.79

    aktív tag

    Mivel Parci itt azt írta, hogy lehet titeket anyázni, tisztelettel, élnék a lehetőséggel.

    Az béta használatának első pillanatában feltűnt, hogy vannak gondok a html-lel, aztán az élesítés után elkezdtem átnézni a művet, és hamar elhatározásra jutottam, hogy írok egy cikket, aminek a címét még nem találtam ki, de valami olyasmi, hogy "hogyan csináljunk valamit szarul". Nem szeretem ezt a szót, de a hardverapró html kódja kimeríti a nagybetűs SZAR fogalmát, mert a készítője minden hibát elkövetett, amit csak lehetett, ezért a legjobb állatorvosi ló, amit el tudunk képzelni.

    Azok apróságok, hogy (képek nélkül) tizedannyi kérésből el lehetne készíteni, a kódban rengeteg a fölösleges elem, a stílusdefiníciókban felesleges értékek vannak, nem konzekvens az elemek használata, fölöslegesen tölt be scripteket, feleennyi munkával meg lehetett volna csinálni stb. Ezek átlagos amatőrségek.

    De amikor az elemzés során eljutottam odáig, hogy a listázó oldal listájában lévő kép definíciójában (.uad-list .uad-image img) kíváncsiságból kitöröltem a stílusértékeket, kiderült, hogy az eredeti, nagyméretű képeket töltjük le, amit a böngésző persze lekicsinyít 80x60-ra. Az már korábban is feltűnt, hogy ezek a képek torzak, valamint görgetéskor két processzormag száz százalékon dolgozik, de arra gyanakodtam, hogy valami gyengén megírt képbetöltős script okozza a problémát. Hát, nem. Az épp előttem lévő kép épp 2047x838 pixeles.

    Erre az igénytelenségre és trehányságra nincsenek szavak. Hogy mehet így ki valami élesbe? Ilyet még bekokainozva sem képzel az ember. És most látom, hogy az apróhirdetésekben sincsenek lekicsinyítve a képek.

    Ha mobilon nézi valaki a hardveraprót, akkor tényleg elvárjátok, hogy töltsük le a megabájtos képeket? Aztán meg izzadjon a processzor, ha görgetünk? Nincs mindenkinek i7-ese.

    Tudom, hogy a képek méretezése drága mulatság, de akkor számoljunk. Most van fenn nagyjából húszezer hirdetés, számoljunk hirdetésenként öt képpel, az százezer kép. Ha egy processzormag két másodperc alatt készít el egy előnézeti képet, akkor kétszázezer másodperc, három nap. Mióta megy az új hardverapró? A háttérben azóta párszor végig lehetett volna menni az egészen.

    Én ezeket nem értem.

    Hidvégi Gábor

Új hozzászólás Aktív témák