Új hozzászólás Aktív témák

  • álmos

    csendes tag

    (Sziasztok, beírom ide is, hogy megmaradjon az örökkévalóságnak!)

    Eredetileg yetikének, majd Panthernek címeztem privátban a javaslataim, de később belegondolva (meg javallatra), úgy éreztem, megér egy misét felétek is feljavítani és elküldeni. Persze ismerem a "jelenleg nincs rá kapacitásunk" jól megszokott válaszát, továbbá nem is egyszerűek a kigondolásaim, pusztán csak azt szeretném, ha gondolataim eljutnának a legmegfelelőbb kezekbe is: a tiétekbe.

    Tehát a javaslataim:

    1) Szerintem RIOS 7-8 környékén eljutunk oda, hogy nem hsz-eket számol a rendszer, hanem karaktereket, és persze külön a hsz-ek számát. Így lenne egy átlagkarakter/hsz értéke mindenkinek, és a rang befolyásban a karakterszám lenne dominánsabb, mint a hsz-szám. (őstagság kb. félmillió kari, addikt kb. 1millió kari stb. stb.)

    Vannak emberek akik überb@szott monológokat lenyomnak, és 10 hsz-t is megér 1 hsz-ük, míg vannak akik 1 hsz-t kimerítenek 5 karakter megírásával.

    Szerintem a közeljövőben az is probléma lesz majd, hogy miért jelent 1 hsz-t az, ha valaki annyit ír, "Igen", mert hát ez nem túl tartalmas így.
    Az offba tett szöveget persze nem számolná a rendszer, továbbá az idézett részeket sem (ezt majd valahogy megkülönböztetik, pl. a Replyzett message-gel összehasonlítva, vagy külön megoldva a blokkok "idézésének" lehetőségét).

    2) Egyébként szerintem a rangba az is kéne befolyásoljon, hogy az illető mennyit van bejelentkezve (bejelentkezett idő mérése). Persze a legjobb lenne, hogy az adott IP mennyit csatlakozott az oldalhoz, de sajna ezt nem lehet így, router meg több gép használata, v. több user miatt. De ez jó is, mert kijelentkezve anonimak is maradhatunk.

    Én mondjuk tartom magam egy Addiktnak, de persze ezt soha nem fogom már elérni a read-onlyra fejlődött jellemmel. (de a bejelentkezett idő némileg tükrözné a függésem)

    3) A Mennyit adnál érte... topik botránya kapcsán:
    Greatchaosékra még visszatérve, azért ő egy másfél évet lehúzott a kérdéses topikban (én úgy érzem, kiérdemelte a rangját), mások meg más adott topikokban gyűjtik be a hsz-mennyiségüket...
    Csak átnézek valami számomra ismeretlenebb szakmai részre, olyan őstagokat látok, akiket korábban soha, sehol. Valakinek a témája a dvdírás, van akinek a 8-as Gef sorozat, meg van, akinek a C programozás...
    Szerintem egy árazós kolléga legalább annyi jót tesz az emberekkel az árazásai kapcsán, mint egy egyéb hardveres, aki lebeszél valakit egy adott típus megvételéről, vagy épp rábeszéli valamire. (Vajh' hány ezerforintos sorsa áll az ő szavuk mögött?)
    Hatalmas felelősség húzódik minden hw ár meghatározása mögött, és kellő tiszteletet érdemel az a néhány ember, aki egész adatbázisokat képes a fejében tartani az aktuális árakról, majd önzetlenül megosztani azt a rászorulókkal.

    Én emiatt számoltatnám szakmainak az árazós hsz-eket, és inkább ezt a karaktermérő és idéző fícsört próbálnám integrálni a rendszerbe.
    Mivel az árazásnál a hsz nagy része idézés, ez megoldaná a hsz-ek hosszúsági problémáit (mert ez volt a modik fő baja, hogy csak k-kat biggyesztgetnek).

    Persze durva lenne visszaszámoltatni az egész PH! archívumban az egyes tagok hsz-einek karakterszámát, de úgy gondolom, korrekt utat biztosítana annak tükrözésére, ki mennyire is tag, és beállítottságot is tükröz. Persze néhányan direkt nekiállnának a felesleges hsz-nyújtásnak, de ez nagyon hamar kiszűrhető lenne.
    Ha meg belegondoltok, kb. félmillió-1millió karakter... nem egy néhány napos teljesítmény...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák