Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz Fire/SOUL/CD #9738 üzenetére

    1-2. Keversz, és nem tudsz szöveget értelmezni, de kár ragozni. (Egyáltalán hogy a CIS magánélete a Kaspersky témába?) Ha valami nem aktív, nyilván telepítve lett, de nem lett aktiválva. Nem vagyok arról meggyőződve, hogy a CFW-t külön is le lehet tölteni, de most nincs kedvem kipróbálni.

    3. A CIS-ben nem csak antivirus van, hanem egy rakat más dolog is, nálam a tűzfal rész aktív, a többi védelem nagyrésze nem az. A háttérfolyamatok stb. én is tudom mi az, főleg hogy tudok programozni, de azt egy programnak kell megoldani, hogy ha deaktiválom egy részét, akkor az ne emésszen fölösleges erőforrást. De teljesen hibás a gondolatmeneted szerintem amíg ide eljutottál, mert a KAV/KIS nem elemezgetni fogja a futó szoftvereket, hanem nyilván mint víruskereső/túzfal adatbázis azonosítja a szoftvereket, és gondolja úgy, hogy azok inkább ne fussanak. A CIS mivel tartalmaz víruskeresőt, arra nem elég okos hogy megnézze aktív-e, elfogadja aktívnak (mivel aktív is lehet), ezért reklamál. De megkockáztatom hogy egy sima CFW-re is ugatna, mivel mintha a sima KAV-ban is lenne valami minimális tűzfal rész.
    Egyébként ahogy szerintem mondtam is, azért nem túl célszerű több valósidejű víruskereső egyidőben, mert végtelen hurok keletkezhet (dedlock), teszem azt megnéz egy fájlt a #1 kereső, erre a #2 kereső is megnézi, erre meg ránéz a #1 hogy a #2 nem módosított-e rajta, erre meg ugorhat a #2, hogy vajon mit ügyködött a #1...

    Nem gond ha valamit nem értesz, de egyszerűbb ha megkérdezed..

Új hozzászólás Aktív témák