-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
72lakiluk
tag
válasz fragola.6035 #82038 üzenetére
OMG. A téma vagy az ember ?
Mi újoncok néhányan csak pislogunk egy-egy téma kapcsán előkerülő összezördüléseken. Bár nekünk minden új, mindenből tanulunk, leszűrünk valamit, legyen az 'szakmai' vagy emberi oldal.
Peace. -
72lakiluk
tag
válasz Nyufiful #82124 üzenetére
A 80-100 csak a használt ár. De láthattad, hogy Parci Mazzere már használtan is ennek duplája, új ára meg fene tudja. Egy pont tűnik biztosnak - és emiatt nem köveznek meg - mégpedig az, hogy ezek kiszolgálnak egy gazdát végig kellő odafigyelés mellett persze. Nemigen fog benne-rajta - róla letörni alkatrész, műanyag meg pláne . Az én Jollymban egy jó minőségű, új kés van, évente kb. 12 kg kávé megy majd át rajta. Ki lehet számolni meddig szolgál majd. Remélem.
-
72lakiluk
tag
válasz mikromanus #82173 üzenetére
Az asszony nem jár ide, úgyhogy leírhatom : közel 300k, de ezzel szerintem a képzeletbeli lista vége felé kullogok persze csak pár hónapja kezdtem. de egy Brikkán meg egy Harion gondolkodok éppen
-
72lakiluk
tag
válasz #72961024 #82200 üzenetére
41-es tampert találsz a neten bőven, de 5-6k alatt nem úszod meg.
Egy egyszemélyes szűrőnél - aminek a 41mm-es aljába töltöd az anyagot- nem is kell tamperelni a felette levő szélesebb részt, mivel ott őrleménynek nincs helye. Csak alul, a kis mélyebb részben, ami lehet 8-9g max, szerintem. Ha töltöd a szélesebb részt is, hogy húzod fel a kart ? nem fog felmenni, a kávét belepréseled a felsőszűrőbe.
Bár itt a melóhelyen előkerestem egy porosodó Szarvasi kisebb szűrőjét, az nem olyan, mint egy LM simpla szűrő[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz vicces1 #82563 üzenetére
A videon a 'csávó' ideális hőfokra melegíti a tejet, gondolom az ujjal mérés ill. mikroban melegítés nem adja a megfelelő alapot a FP-hez. Ezért pumpál úgy és annyit biztos tudja, nem ma kezdte. Veszek én is, ez a gépi habosító nem az igazi, akárhogy bűvészkedek vele.
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz yazoo1 #82796 üzenetére
Én ma nyaltam be 04/2020-as kávét. 80/20-ast vettem direkt. Szép cremás reggeli indítónak szántam, többször nekifutottam, de mintha unikumot csapoltam volna. Crema szinte nulla. Kuka. És ugyanez két különböző típusúval legalább láttam milyen a döglött kávé. Eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #82908 üzenetére
Ha meg aeropress papírt is használsz, akkor meg olyan lesz a vízterítőd mintha nem is használnád a gépet
-
72lakiluk
tag
válasz syler123 #82956 üzenetére
Bocs, felületesen futottam át írásodat és nem jött le elsőre, hogy automatára gondolsz, ami biztosan jó lesz nekik. Irodában Magnifica S van, ami két éve üzembiztos. Bár a kávéját nem iszom, mert csíbóval, bravossal és hasonlókkal etetik a többiek a keretedből találsz jót.GL.
-
72lakiluk
tag
válasz phranxinatra #82966 üzenetére
Gondolom így adja ki az optimális töltöttséggel az adott kosár a maximumot magából. A kosárba megfelelően tömörített őrlemény távolsága a felsőszűrőtől. Ha nem így lenne, akkor elég lenne egy szimpla meg egy dupla kosár aztán raksz bele amennyi jólesik
-
72lakiluk
tag
válasz phranxinatra #82970 üzenetére
Nem biztos, hogy a fél g a megoldás, csak akkor ha a tamper talpa a 'pont jó' távolságra van tekerve. Én úgy tapasztaltam, hogy nálam alapos őrlemény előkészítés után a tampert ráhelyezve a kosárra kb 2-3 mm ( inkább 3 ) maradjon, amit én nyomok majd le. Szerintem ez lehet a kb. 10-12 kg-os erő.
-
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #82978 üzenetére
Az IMS 12/18 ok., de az expolygonnál sokkal olcsóbb szerintem.
-
72lakiluk
tag
válasz phranxinatra #82987 üzenetére
-
-
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #83388 üzenetére
Nem igazán értem mi van a zárójelben Lényeg, hogy nálam a 18-as kosárba a babtól függően megy 16.5-től 18.5g-ig, de ennél több is lehet, ahogy olvastam másoknál. 85g bele sem férne a csészémbe, meg ha látnám, hogy jön lefelé nagyon, nem is engedném tovább, úgysem lesz iható. Ha az adott kávé beállításán fáradozol, akkor ne variálj két változóval is egyszerre ( grammot is meg az őrlőt is ), szerintem csak az őrlővel. Lődd be 17-18 grammal, és ereszd 30sec alatt le, az meg legyen 35-50g között, az még talán iható Én inkább a 30-35g-ot preferálom.
A kart én nem tartom a gépen, csak főzés előtt melegítem. De ha lazán teszed fel és úgy tárolod azzal nem ártasz neki. Szárazra kell törölni mindig mindent. De amúgy simán csak a melegedő gép miatt csapódott le pára a hidegebb kosáron.
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz freaghill #83441 üzenetére
Nem nagyon mennék 30sec alá. Nem sok kávé van, aminek jól áll a 25sec felé hajló lefolyás. A hőfok menjen lejjebb, de lehet alapíz is a kicsit kesernye ezt a teszterek biztos mandulának ... stb. mondanák mint ahogy a gyümölcsöst is sokunk savanykásnak mondja, de igazából az eper, paradicsom, cseresznye, citrusok ...meg sorolhatnám. Nálam már a bornál és a pálinkánál kiderült, hogy fejletlen az ízlelőrendszerem meg a fantáziám de nem adom fel, fogyasztó maradok.
-
72lakiluk
tag
válasz Peti...(16v) #83679 üzenetére
Na pont így vagyok vele én is. Egy csomó kávét kóstolnék úgy, hogy abból a hozzáértő kihozza a maximumot én meg eldönteném, hogy melyikkel ügyeskedjek majd otthon na ez lenne nekünk újoncoknak a legegyszerűbb. Persze ez kivitelezhetetlen, meg hát az otthoni technika más mindenhol, főleg ipari gépekhez mérve. Úgyhogy marad nálam is a klasszik felé hajlás, néha vmi SO próbálgatással.
-
72lakiluk
tag
válasz pweaver #83691 üzenetére
Nem igazán értem, hogy lehet ennyire citrusos egy eleve olaszos blend. Nálam most is 70/30 és 80/20-as megy, szinte csak crema van, úgy kell kivárni, mint egy korsó sört ha túl habosra csapolják ezt én kb. 86-87 fok körül engedem ( pidem 93-on ). És csak a klasszikus íz jön, semmi bántó. Közepesnél picit sötétebb pöri.
-
72lakiluk
tag
-
72lakiluk
tag
válasz zolnagy #83847 üzenetére
SJ van. Nem vagyok műszaki ember, nagyon nem, de egyetértek az előttem szólókkal, hogy őrlőnként eltérő lehet. Én ragasztottam rá osztást, azért írtam tizedesben. De igen 9-13. Most néztem meg, hogy ne írjak hülyeséget, 2 ricninél kezd összeérni a kés, F64 evo úgy rémlik
-
72lakiluk
tag
Nem találkoztam még rövidke kávés pályafutásom alatt feketére pörkölt, olajosan fénylő babokkal. Persze olvastam, hogy van ilyen Szóval belefutottam az XO EFA nevű termékbe. A forgalmazónál a pörkölés szintje 5/3-ra volt adva, de már kezdek rájönni, hogy ez nem jelent semmit 100% arabica- brazil-kolumbiai és jávai keverék. Hátast dobtam amikor megláttam a szemeket, már szinte éreztem a szenet a számban Egy-két adag után be is lett lőve a 16.3g szemessel az 1:2 arányú csapolás és ekkor is hátast dobtam, mert nagyon finom csokoládés ízletes, kellemes utóízű italt lehet belőle készíteni. Merem ajánlani a klasszikus vonalon, ill. még két olasz gyártótól : a 80/20 -as Piansa 10+1 valamint az ATT Nessun Dorma nevű 95/5-ös finomságot. Nekem ezek jobban bejöttek, mint pl. a Mocambo GB vagy Supreme, vagy a Mondial, Diemme termékek vagy akár mondhatnám a New York Extrát is, amiből nekem nem sikerült kiéreznem az 5%-nyi Jamaica Blue Mountaint bár ha tudtam volna az milyen, akkor lehet
Nem akartam ezzel fárasztani senkit, csak korábban vki kérdezett erről. ( de azért holnap 4-5 csomag PY-ot elhozok, a következő hónapban 'hazai ízeket' szeretnék érezni )
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Eladó Nitro Venture TLS Snowboard Bakancs 46-os
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Kugoo KuKirin G2 Master
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen