Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz Zeki #106383 üzenetére

    Asus AI Mesh-t állítottam be anyáméknak és azt mondja azóta megváltozott az életük :D Pedig ott drót sincs. De tud dróttal is működni.
    De azt azért tudnod kell, hogy a legtöbb access point ami tudja a meshing-et 20ezer körül kezdődik. Ugye erről azt kell tudni, hogy nem csak arról szól, hogy ugyanaz az SSID az eszközökön, hanem van egy úgynevezett wifi roaming funkció amitől nem ragaszkodnak az eszközeid az előző wifihez mint ahogy tapasztalod, hanem szépen átadják egymásnak.

    Ha nincs budget arra, hogy egy márkából vegyél 3 access point-ot, akkor azt javasolom vegyél Asus routereket. Bármilyen használtat aminek a leírásában ott az AI mesh jelzés. Az asus minden eszközébe belerakja már ezt a funkciót és lényegében bármilyen asus cuccot veszel bővítheted vele a meglévő hálózatod akár drótos akár nem drótos megoldásban. Viszont velószínű a telekomos routert is át kell rakni bridge módba és oda is egy asus eszköz kell.

    Esetleg nézegethetsz még régebbi Ubiquiti eszközöket, nemrég vetették ki az UAP-LR szériás access pointokat és vannak eladók nem túl drágán.

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák