Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz jozsi252 #73 üzenetére

    Az elmúlt két évben én már nem grilleztem, hanem csak BBQ-t készítettem, de amíg nem lettem kész az UDS-el addig a legkisebb méretű Tesco-s göbgrillben készítettem a bbq-t :) Szóval tudom, hogy megoldható, füstöltem én abban 2,5 kg-os lapockát is Pulled Pork-nak, szóval csak ügyeskedni kell. Persze most a hordóban lényegesen könnyebb elhelyeznem bármit a 2 db 54 cm-es rácson.
    A Weber brikett mellett neked megoldás lehet a közvetett grillezés, amikor a parazsat nem teríted szét a rácson hanem csak a rács egyik felébe teszed, a kolbászt meg nem fölé, ha nem a másik oldalra. Amikor rajta a fedő akkor a meleg bent kavarog és kisebb az esély hogy a cucc megégjen. Ráadásul ha a lecsöpögő zsír nem a parázsra hullik akkor a fellángolásnak is kisebb az esélye.
    Mondjuk a hús (kolbász) alá ilyenkor sem árt egy csepptálcát betenni a parázs mellé, könnyebben takarítható a sütő.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák