Új hozzászólás Aktív témák

  • NORBl

    aktív tag

    válasz Steady74 #18255 üzenetére

    Köszönöm, hogy segítesz. :)

    1 úszó van, bár ezen kívül faternak sok van, de önállósodnék horgászat terén, ezért igyekszem egymagam utána nézni a dolgoknak. 5 gr-os az uszó, tavon horgásznék, reggeli, esti órákban, amikor szélcsend van. A vízmélység 2-3 m. A távolság 10-20 m. A pecázni kívánt halak, kárász, keszeg, de szeretnék vele fogni más nemes halakat is. >4-5 Kg. Úgy vélem ezzel a szerelékkel, és ha elég tapasztalatra teszek szert, megfogható lehet egy 3-4-5 kg-os példány is, nem ?

    A súlyozós 20-as damilt, azért mondták, hogy az jobban bírja a súlyozást, mint a főzsinórom. Az előkét meg azért, hogyha arra téved egy nagyobb hal, vagy akadóval találkozom, ne az egész szerelékem bánja.

    "Csuszo uszo kiesik sajnos, mert ahhoz h a zsinort el tudd sullyeszteni, ami a matchbotozasnal alap"

    Süllyedő a zsinór, ez nem mérvadó, a súlyozáson van a hangsúly ?

    Azt még mindig nem értem mi a különbség a fix, és csúszó szerelék között. A fix-nél be van fogatva az úszó két ütköző közé, ezért fix. A horog, meg az úszó között van 2 m, tehát 2 méter mélyen lesz a csali a vízben. De ha ezzel oda állítom ahova akarom, akkor miért létezik "csúszó szerelék" ? A csúszó a "fenék" horgászatára van ? Mert ugye fixnél, ha elfekszik az úszóm, abból tudom, hogy nagy az eresztékem, és leér a csalim (ólmom ?) az aljára.

Új hozzászólás Aktív témák