Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz vendingo #23021 üzenetére

    Annyira én sem ismerem pergetés szempontjából, azt látom hogy szépen mennek a vízparton, pergetnek. :)
    Rábára tudok helyet, ahova márnázni járunk, de pergetés szempontjából nem tudom milyen. Illetve szerintem a Rába nehéz terep pergetni, nagy sodrás, benőtt part, akadók. Kisrábán Kapuváron a malom (zúgó, duzzasztó) alatti részt mondják hogy jó hely, állítólag kora tavasszal 8kg-os harcsát fogtak pergetve itt Igazsághoz tartozik hogy a kicsi, lefogott vízben látszott hogy hol fekszik a harcsa, aztán addig dobálták műcsalikkal, míg egynek odavágott..... Sajnos beépült a part nehezen hozzáférhető itt a víz, illetve akadós is, de állítólag itt, illetve a Spar mögötti szakaszon van sok csuka, nagyobb domolykók. Én a Rába soron- Osli úton szoktam feederezni, ezt a részt akarom megdobálni domolykóra, sügérre. Vannak benne szép példányok, csontival, sőt sajttal is fogtam szép (vízhez képest) domikat. Sajnos sok a szemét, sok az akadó. Egyébként benne lennék közös pergetésbe, de még kezdőcske vagyok ebben a műfajban, eddig inkább békés halaztam.
    Annyi infó még, ha valaki környékbeli: Állítólag a MOHOSZ jegy az egész Kis Rábára jó. Tavalyig a Kapuvári vasúti hídtól a Rábcáig volt jó az engedély, a vasúti hídtól Beled fele a Kisfaludiaké volt a víz. Állítólag nem pályáztak idén, de már kinyomtatták a területi engedélyeket addigra. Szóval a volt HTSZ féle jegy jó a Kapuvártól délre lévő szakaszra is a Kis Rábán.
    Mondjuk személyes tapasztalatom hogy a malomtól lefele lévő szakaszon több a hal, és nagyobbak. Mikor még a húsgyár működött, engedték bele a vért meg a sz@rt, zsírcsomókat.....szóval mindenféle sertésalkatrészt tisztítatlanul, de úgy látszik ez a halaknak jó volt, ideszoktak.
    Azt bírom a legjobban hogy kimegy az ember a Kis Rábára, a városi szakaszra. Értetlenkedve néznek, hát te meg mit csinálsz van egyáltalán ebbe a vízbe hal...? Fogtam én itt akkora bodorkát, azt hittem ekkora nem is létezik. Sügeret szintén, sajnos nem fotóztam le, kisebb fárasztás után tudtam szákolni. Félkilós domolykók is gyakori vendégek akár kukoricára, pergetve lehetnek jóval szebbek is. Csuka is sok van, van belőle természetes szaporulat, ahogy balinból is, mindegyikből sikerült csontival kölyökméreteket akasztani feederezés közben. Sajnos a vízszintet rendszeresen változtatták, télre lefogták a vizet, a "C" kategóriás állampolgárok meg a megmaradt gödrökből kiszedték a halakat. Annyiból jobb a helyzet, hogy az osztrák tulaj a malomnál vízerőművet üzemeltet, azóta nem merik lefogni a vízszintet, mert perkálni kéne a labancnak a kiesés miatt. Néha a vízügy tisztítja, kotorja a medret, de a nyugdíjasok szorgalmasan hordják bele a különböző hulladékot, nagyon eredményesen lehet háztartási gép alkatrészekre horgászni, fogtam már hűtő ajtó tömítést, kisautót, ágyrugót, pokrócot. Ezek ellenére halak is élnek a vízbe! :)

Új hozzászólás Aktív témák