Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz joe979 #40027 üzenetére

    Pár hete volt szó az egyesületekről, meg azok működéséről.
    Amikor 1-1 egyesület megkapta az adott víz hasznosítását, akkor megkapta a karbantartási feladatokat is, aztán hogy azt hogy oldja meg, az már rajta áll. Vagy fizet valakinek érte, vagy a tagokkal csináltatja meg, vagy xarik rá.
    Az egyesület az alapszabályába beveheti azt is a tagság feltételei közé az évi 2-10-30...xx óra közösség érdekében végzett társadalmi munka, vagy annak megváltása. Ha a bíróság, ha nem talál semmi jogellenest benne (és szerintem nem igazán van ebben), akkor onnantól kezdve az kötelező érvényű mindenkire, aki egyesületi tag, mivel amikor valaki belép az egyesületbe, akkor annak a céljait és az alapszabályát kell elfogadja.

    Emlegettem a pályázatokat is, amikor tavalyelőtt utoljára adtam be működési pályázatot, pl. ott is igazolni kellett, hogy hány ember, hány órát dolgozott a közjó érdekében (erről kellett cikket is megjelentetni), mivel az egyesületeknek igazából ez az elsődleges célja hivatalosan. Ilyenkor baromi sokat nyom a latba az elbírálásnál, hogy mondjuk van írásos, fényképes dokumentáció arról, hogy kivonul egy marék egyesületi tag, és kirittyenti a vízpartot. Ez egy jól működő egyesületet feltételez, ahol ténylegesen arra költik a pénzt, amire kapták.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák