Új hozzászólás Aktív témák

  • Janusz001

    őstag

    válasz szetcsuszott #41985 üzenetére

    Én is így szoktam pucolni a halat, de nem segített, sőt, mostanában asszony sütés előtt nyúzza, bár így meg nem lehet beirdalni a szálkamentesség miatt.
    Viszont, hosszú hétvégén a mellettem lévő portán volt vendégségben egy öreg csóka, szóba elegyedtünk, ő azt mondta, hogy pucolás előtt még élve sima csapvízbe vagy ha nincs, akkor fúratott kút vizébe kell tenni a halat egy fél órára és igen jelentősen elveszi ezt a "jellegzetes tavi" ízt.
    Sajnos mivel eredménytelenül telt a horgászat a 4 nap alatt, ezt nem tudtam kipróbálni. Tele volt a víz felszíne minden ilyenkor szokásos cuccal, ráadásul én kanyarban is vagyok, szinte végig azon a részen forgott a szmötyi. 1 kitekerés után 3-4 perc damil pucolás, sokszor még 1 bottal sem volt kedvem pecázni emiatt, főleg, hogy egy mozdítás sem volt.
    Viszont végre meg tudtam emelni a stégem, amit a drága vízügy lerendezett a 2 éve lévő kemény télen, valami nagyokos kitalálta, hogy jön az olvadás, gyorsan rántsuk le a tó vizét, rajta a 30-35cm jégpáncéllal, sok stéget, köztük az enyémet is szépen meghúzta. Még jó, hogy mindezért még fizetek évi közel 11k huf -ot.

Új hozzászólás Aktív témák