Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    na, rápróbáltam a Hajógyári sziget budai oldalára, kicsit eláztam, de asszem megyek még... :)
    Egy lakóhajótól ~20 méterre ültem le, mert ott kicsit lassabb a víz, 6g-s úszóval már elvoltam spicc alatt. Kicsit odébb voltak rakóval, ott erősebb volt a sodrás, és a megállított szerelékhez már 20g feletti úszókat használtak. :Y
    Jött mindenféle kisebb-nagyobb hal, elég változatos fajokból. Fogtam egy lapát dévért, hosszabb volt, mint a merítőm alja, de aminek a leginkább örültem, az a 2 márna! Nem voltak nagyok, ~25 cm-esek, de nekem mumusaim voltak régen is (amíg jártunk a Rábára, én sose fogtam, öcsém 1x jöt velünk, és ő egyből...) , ezért tényleg örültem nekik. Meglepett, hogy mennyi erő van még ezekben a picikben is. Amíg a dévér fordult 3-at a víz alatt, aztán ki is feküdt a tetejére, addig ezek teljesen meg voltak bolondulva, rendesen köröztek a víz alatt, látszott a zsinóron. Az egyik olyan kapást csinált, hogy még a botot is meghúzta, aztán elkezdett rohanni befelé. Hirtelen azt hittem, hogy valami nagy szörny lesz :) Domolykóból is fogtam 3 kb. ekkorát, azok is jobban melóztak, mint a dévérek.

    Aztán brutál összegubancoltam a szereléket, kaja fogytán volt, így összepakoltam, és mentem leskelődni a korábban említett rakósokhoz. Bár csak ne kellene egy autónyi cucc ahhoz a módszerhez... :N Elég jól kijött az a pár percnyi leskelődés alatt is, hogy milyen komoly előny az, hogy mindig pont ugyanoda tud etetni, és mindig pont az etetésen tudja tartani, vagy elúsztatni rajta a szereléket. Szinte minden úsztatásnál volt legalább kapás.

    Amire viszont kezdek haragudni, az a Trabucco XPS Match Strong előkezsinór. Nem bír végig egy előke egy 3-4 órás pecát, mert ha egyszer feltekeredik valamire (főzsinórra, faágra, bármire), akkor utána nem egyenesedik ki többé, és szinte dobásonként romlik a helyzet, mindig összeugrik, vagy magára tekeredik. Ez ellen lehet csinálni valamit?

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák