Új hozzászólás Aktív témák

  • ackos

    csendes tag

    Thermacell gáztartály utántöltése otthon

    A házilagos töltéshez el kell távolítani a szelepbe gyárilag beépített kis alkatrészt, ami roppant egyszerű. Az alábbi videón egyszerűen és érthetően mutatja be egy fickó, de azért én is leírom a részleteket, hátha valaki hadilábon áll az angollal.

    FONTOS! Az alábbi módosítást mindenki saját felelősségére hajtsa végre, a módszer nálam és még sokaknál működik, de semmilyen felelősséget nem vállalok érte!

    Amire szükség van:
    - Üres gáztartály
    - egy kis méretű facsavar
    - fogó

    Az üres tartály réz szelepére határozottan és stabilan ráfogunk a fogóval, majd egy mozdulattal kihúzzuk a helyéről. Stabilan benne van, de ha erősen húzod, akkor enged. Ezt követően a tartályban bent maradó részbe finoman belekapatjuk a csavart, majd még kb. fél fordulatot beljebb hajtjuk. Jobban nem érdemes, hátha csak belefeszíti a helyére azt az alkatrészt, amit egyébként eltávolítani szeretnénk. A csavart fogóval meghúzzuk, így azzal együtt eltávolítjuk azt, ami a töltést korábban akadályozta. Ezután a réz darabot visszadugjuk a helyére, majd a gáztartályt egy kemény felületre fejjel lefelé helyezve egy határozott nyomást gyakorolunk, így a szelep hasznos része érezhetően a helyére ugrik. Ettől a pillanattól kezdve a tartály már egy öngyújtóhoz hasonlatosan tölthető. Opcionálisan töltés közben, mikor a nyomás kiegyenlítődik a töltőben és a tartályban, lehet kiengedni egy kis levegőt egy szög segítségével (ahogy a videón látható), de én ezzel nem szoktam foglalkozni. Mindig addig töltöm, ameddig könnyedén megy bele, aztán ha kiürül, töltöm újra. Elképzelhetőnek tartom, hogy amint a töltőpalackban egyre kevesebb gáz lesz, egyre kevésbé lehet feltölteni a Thermacell tartályát, de még nem fogyasztottam annyit, hogy ez biztosan kiderüljön.

    Személyes tapasztalat, hogy a tavaly nyár végén eltett, majd most tavasszal elővett riasztóban használt palackból nem szökött el a gáz, tehát bírja a tárolást is. Fontos kiegészítő, hogy ha valaki gáztöltőt vesz, akkor figyeljen arra, hogy az „átalakító fejek” (Piros műanyag biszbaszok) mellékelve legyenek. Én ugyanis hiába próbáltam a pusztán a töltővel tölteni, passzolt ugyan a szelepbe, de nem tudtam átpumpálni a gázt. Nekem egy fajta fejjel ment a dolog, ezen a videón látható használat közben.

    Gyári lapka helyett én a boltban is kapható Vape márkájú, konnektorba dugható riasztóhoz való lapokat használom, mégpedig kettőt egyszerre. Ezt pont lefedi a fémlapot ami melegszik. Ezek használaton kívül nem párolognak, fél évig álltak a riasztóban mire ismét használtam őket, semmi gond nem volt vele. Ha már teljesen kifehéredik, akkor cserélem

    Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, ha valami kifogy, pótolom, használom. Ezzel a módszerrel annyira költséghatékony, hogy nem foglalkozom vele, mi, meddig tart ki. Ha valaki megakad, szóljon itt, privát üzeneteket hajlamos vagyok két éves késéssel olvasni :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák