Új hozzászólás Aktív témák

  • szetcsuszott

    aktív tag

    válasz A Zéé #53093 üzenetére

    Offba teszem, mert egyedül az én nyomorom :D
    Az a baj, hogy itt tavasztól nyáron át idáig csak sz.ptam. bruttó 50, nettó 45 ha-os tározó (légifotó alapján legalább 5 ha nádas, néhol 20-30 m széles), ahol tavasszal ívás után pár napig jött a kárász, gyönyörűek és sok. Ezen felül semmi, nyáron pár darab még, meg tényleg kuriózumként néhány dévér. A nyári melegben totál halott a víz, van, hogy még a törpe sem jött csontira, pedig bőődületes mennyiség van belőle. Éppen ezért, két dolog játszik:

    1. Etetsz mint a barom szemessel, és seggelsz napokon, éjszakákon át. Ekkor ha szerencséd van, fogsz teszkós pontyot, max 3 kg-al bezárólag. Van olyan, aki saját lezárt stégen etet napokig, aztán ráül, saját bevallása szerint legalább egy mázsát elvitt idén már, de egy sem volt 3 kg fölött, sőt, inkább 1,5-2-2 kg között jellemző. Ha így teszel, van esélyed nagyobbat is fogni, de ismerek olyat, aki látott valakit, aki hallotta, hogy nagyobbat is fogtak állítólag, szóval gondolhatod, mennyire sok lehet benne a nagyobbakból..
    2. Nincs saját stéged, ezért nem akarsz másnak etetni és/vagy nem vagy nyugdíjas, aki ráér napokig etetni és seggelni. Ebben az esetben spomb, etetőkosár, és kb. vakszerencse, vagy fogsz teszkós pontyot, vagy nem. (Leginkább nem, és permanensen szopsz egész éven).

    Egész évben kísérleteztem, rövid előke, hosszú, method, hagyományos bordás kosár, sok etetőanyag, kevés de drága, chillis, édes, mikropellet....minden. Az előkém 0,07-es fonott, vagy 0,16 átlátszó monofil volt nyáron is, horog 8-16 ig. Élő csali teljes egészében felejtős, tavasszal az ívás után meg voltak őrülve vagy 4-5 napig a kárászok, akkor jöttek csontira, de minden másra is, utána ha nem akarsz meghülyülni a törpétől, nem használsz élőt.

    Mellesleg a törpe a szétrobbantottra főzött egész kukoricás etetést is feleszi, cibálja a csalit, feltekeri az előkét, esetleg ráfűzi magát az előkére (nem a horogra!). Fogtam törpét derekára csavart előkénél fogva, kép mellékelve az egész kukorica zabálásról és a derékba fogott törpéről is. Az az opció, hogy ha nem jön ponty, akkor szórakozol keszegekkel, kárászokkal, vagy esetleg más csalival másra horgászol, mint ponty, nem létezik. Az ívást követően a kárász esetleges, keszeg szinte egyáltalán nincs, csalit variálni meg lehet, de nem érdemes, ezer félét próbáltam, teljesen esetleges, hogy mi veszi fel, de leginkább semmi vagy törpe.

    Mindez 45 ropiba fájt idén. Életem eddigi legnagyobb szívása és legdrágább tanulópénze, már ami a horgászkarrieremet illeti.

    Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G

Új hozzászólás Aktív témák