Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Jó dolog az a nyeletőfék, ha valaki két bottal horgászik. Persze első fék kilazítása, felkapókar kinyitása is véd a felszerelés vesztése ellen, de a két különálló fékrendszer, ami egy kattanással váltható... Szerintem hasznos dolog. persze, bonyolultabb, nehezebb szerkezet, meghibásodás lehetősége is nagyobb...Mindenkinek magának kell eldönteni.
    Leírtam itt párszor, ha a fenekező (feeder is) botjaimon nem nyeletős orsók lennének, nem lenne botom. Ülök a botok mellett...semmi! Félremegyek valamiért fél percre, vagy egyik bottal fárasztok, horgot szabadítok..Tuti akkor van kapás (a másikon). Én megszoktam, bár mostanában a gyorsfékes orsókat próbálgatom.

    vendingo : Műszerolaj tökéletes, illetve mostanában teflonos zsír spray-vel fújom. Minden orsóm fékjét újonnan szétszedem, a lamellákat kirakom sorban egy sima konyhai papírtörlőre. A filc lamellákat vagy pár csepp olajjal, vagy a zsír spray-vel fújva átitatom. A papírtörlő tiszta részén a filc lamellákat jól kinyomkodom, a nedvszívó papír kiszedi a fölösleget. Összerakom, és betekerem csontig a fékcsillagot, majd kilazítom, és próbálgatom. Volt már hogy összerakás után darabos volt a fék, a csontra betekerés után gyógyult meg, azóta így szoktam, lehet beigazítja a lamellákat...? :U
    Mióta ezt megcsinálom új orsóknál, illetve évente egyszer, azóta fékkel gondom nem volt.
    Ha koszos a filc lamella, benzinben mosom, aztán száradás után a szokásos, leírt eljárás....
    Ja, még a biciklis boltban vett szilikon zsír is tökéletes a filc kenésére, ezt a három anyagot használtam a filc kenésére, néha kombinálva, mindegyik jó, lényeg ne szárazon menjen (Silstar, LidL-es Crivit orsók gyárilag száraz fékkel jönnek. Számomra etalon az Okuma, legolcsóbb orsóik is zsírzott fékkel kerülnek ki a gyárból)

Új hozzászólás Aktív témák