Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    Az előbbiekben többször szóba került a Körösök vidéke. Az elmúlt három napon én is otthon voltam Gyomán, és természetesen kilátogattam a vízpartra is. A fő irányvonal a keszegezés volt, hosszúelőkés feeder, dévéres etetőanyag, csonti és csemegekukorica csali.
    Csütörtökön a Hármas Körösre mentem, szerencsére volt érdeklődés a keszegek részéről, egy tucatnyi 30-40 dekás dévért sikerült fogni, és akadt két meglepetés vendég is, egy kölyök márna, és egy szilvaorrú. Mivel a Körös itt elég lassan cammog, ezért viszonylag ritkán lehet velük tatálkozni, annál nagyobb volt az öröm.
    Pénteken a Német-zugi holtágon teszteltem a keszegek kapókedvét. Sajnos idén eddig nem sikerült jót keszegeznem a holtágakon, mert a csontira ráállt a törpe, és szinte nem is lehetett mást fogni tőlük. Egy horgászvideóban azt tanácsolták, hogy törpés vizen az etetőnyanyagba ne rakjunk csontit, csak a horogra. Most kipróbáltam ezt a taktikát. Az első két hal persze törpe lett, de utána nagyon szépen ráált a keszegsereg az etetésre, és sorra tekergették a fine feeder 1 unciás spiccét, öröm volt nézni. Több törpe nem is jött, nagyon örültem, hogy sikerült egy jót keszegezni a holtágon. Egy másik bot is be volt dobva, a túlparti bokrok elé potykára, de a fűzött kukoricára nem volt kapás, a waftert meg keszegek vették fel.
    Szombaton újra a folyóra mentem, de most másik arcát mutatta a Körös. Az első hal egy fél kilós dévér volt, de társai nem jelentkeztek, és elég szenvededősre sikerült az aznapi peca. Csak az aprónép pöcögtette a spiccet, picike dévérecskék, ujjamnyi küllők és gébek, két sügér és egy durbincs.
    Éppen a teámat töltöttem, amikor karikába hajlott a bot, és egy rövidke fárasztás után kiderült, hogy egy kilós márna volt a mohó tettes, emlékezetessé téve ezt a napot is.
    Amúgy a folyó ezen szakaszán sokan busáznak, váltakozó szerencsével.

    Végül én is megosztok egy képet a horgászhelyemről.

Új hozzászólás Aktív témák