Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Az én véleményem, hogy ugye mindenki szidja az olcsó kompozit botokat, ami üvegszál és a modernebb karbonanyag keveréke. Viszont senki nem beszél az előnyeiről.
    Legfontosabb tulajdonsága számomra a szívósság. Strapabíró, nem (nagyon...) lehet eltörni. Tolerálja a hibákat, le lehet ejteni, kőhöz koccintva sem lesz baja. Másodsorban rugalmas. Jó vele fárasztani, mert ezek azok a valódi, karikába görbülő botok. Viszont nehéz, "letyegős", messzire dobni nem lehet vele.
    Egy 3,6 m-es olcsó (főként üvegszál) kompozit bot, ha bojlis, ha feeder, az egy durung, szerintem ebben mindenki egyetért. Használható, de egy modernebb bot után megfogva egy karó érzetet ad.
    Volt egy ilyen botom: [link] Írhatnak itt akármilyen IM8 karbont, ez egy tipikus olcsó kompozit bot, minden előnyével, hátrányával.
    Amiért elajándékoztam, mert nem lehetett vele 50-60m fölé dobni. Lágy volt, nem "lőtte ki" a kosarat dobásnál. Szerintem képről is látható hogy elég vaskos.
    Viszont kolléga meg is jegyezte akinek nekiadtam, hogy milyen jó fárasztani vele, hajlik, rugalmas "utána nyúl" a halnak, még így teleszkóposan is.
    Igazából én sem használok már olcsó kompozit botot, de vennék, ha lenne rövid, 2,7-3m-es, normális elkészítéssel (rendes lakkozás, parafa nyél)
    Volt 2,7m-es fenekező ABSF kompozit botom, rövid távra nagyon szerettem, de a foszló szivacs nyél, a ránézéstől is hámló lakkozás elvette a kedvem, ez is a tavalyi "ajándékozási hullám" áldozatává vált. De ha lenne igényesebb kivitel, én tuti vennék. Szerintem rövid hosszban, több az előnye egy kompozit botnak, mint a hátránya itt még nem látványos a "lebegése".
    Én így látom. :)

Új hozzászólás Aktív témák