Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    válasz Redneck #70937 üzenetére

    Egyik különbség a kapásjelzés, a feeder spiccet a szél kevésbbé zavarja, mint a karikát. Persze feeder boton is használhatsz karikát, pl a múltkor süllőzés során én is így tettem. Talán még lényegesebb, hogy a feeder boton több gyűrű van, így a zsinórról a terhelést egyenletesebb görbülettel át tudja venni, ezáltal fárasztás során rugalmasságával jobban be tud segíteni, finomabb szereléket (kisebb horgot, vékonyabb előkét) is bátrabban használhatsz, így több esélyed lesz halat fogni, amikor finnyásan táplálkoznak.
    Egy rugalmas feeder bottal a bot dobósúly tartományának megfelelő kosarak jól, erőlködés nélkül dohatók. Ha az eredmenyesség érdekében egy pontot érdemes etetni, és ehhez az orsón kiakasztott zsinórklipsszel kell horgászni, akkor a bot rugalmassága szintén nagy segítség, hogy tompítsa a zsinórra és a klipszre ható erőt.
    Persze egy jó teleszkópos bottal sem lehetetlen megoldani ezeket a dolgokat.

    A felszerelés védelme érdekében érdemes beruházni egy masszívabb botzsákba, ezt a modellt tudom ajánlani, biciklin használom, elfér benne két felszerelt bot, középre pedig a merítő és a leszúrók [link].

Új hozzászólás Aktív témák