Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz sasa311 #71970 üzenetére

    A horgászat hobbi és nem pénz vagy kajaszerzési tevékenység. Az, hogy közben hal is kerül időnként az asztalra az csak bónusz és nem lehet a célja az egésznek. Egyszerűen nem tartható fennt gazdaságosan az, hogy több halat visznek el az emberek, mint amennyit fizetnek. A legtöbb viz már annyira agyon van szabályozva (vízügyileg), hogy abszolút nem kedvez a halak szaporodásának és a telepítés a fő halforrás a vízben.
    Ezzel együtt is lehet kifejezetten olcsón a horgászatot művelni ha valakinek erre van pénze/igénye. Emellett a környező országokat megnézve nálunk kifejezetten olcsó a horgászat. Tudok olyan vizeket ahol a napijegy kerül annyiba, mint itthon egy éves, igaz ilyen helyen korrekt szolgáltatást kapsz cserébe.
    Egyesület szinten pedig olyat érdemes keresni aki helyi és tesz valamit a Tisza tó jövőjéért. Biztos van ilyen, mivel nem horgászom arra nem ismerem a helyi viszonyokat. Egyébként a Tisza tó pont az a víz ahol a környékbeliek összefogtak és megszerezték a vizet és elkezdtek normálisan gazdálkodni rajta, legalábbis én ilyesmire emlékszem. Őket érdemes támogatni.

Új hozzászólás Aktív témák