Új hozzászólás Aktív témák

  • Interceptor

    addikt

    válasz iceQ! #75730 üzenetére

    5-20g-os csalik esetén kétféle medium light dobósúlyú bottal meg lehetne oldani ezeket a halakat.
    Szerintem elsőnek egy drops shot bot kellhet, amivel nyilván lehet dropshotozni süllőre és természetesen balinozni is kiváló választás, használhatod wobblerekkel vagy különböző típusú fém csalikkal vízfelszín alatt. Ennek a bottnak a gerince erős, a felső tag pedig baromi lágy, ezért kiváló wobblerezni is, jól lehet vele dobni a csalikat és szinte 100%, hogy megfogod vele a balint kapás esetén, fárasztani is ezzel a legbiztonságosabb. Süllőre és csukára is jó lehet wobblerezni, főleg ha dupla hármas horgokkal szerelt csalikkal használod ezekre a halakra akkor biztosan akadni fog, csak figyelni kell a bevágásnál, balinnál nem annyira mivel az nagyobb lendülettel támad a szája is puhább, konkrétan megakasztja magát.
    Másodiknak meg egy jóval gyorsabb és feszesebb bot kell fast/extrafast, ami jó lehet süllőre és csukára is jiges botnak, elvileg a bevágások miatt fontos meg bizonyos jiges vezetési technikákra is alkalmasabb. Ez a gyors és feszes bot elengedhetetlen popper vagy walk the dog típusú felszíni csalik alkalmazásához felszíni balinozásnál, ezzel tudod csak megfelelően mozgatni őket a víz tetején, mondjuk sok gyakorlást igényel így is.
    A feszes gyors botoknak az a hátárnya, hogy simán lerúghatja a halat kapásnál vagy fárasztás közben is. Amúgy jigelni mindkét bottal lehet, csak jobban oda kell figyelni bevágásnál a lágyabb elejű drop shot bot esetén.

    [ Szerkesztve ]

    Nem kell drága gép, csak játékra kell

Új hozzászólás Aktív témák