Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz BlackmMmDog #84389 üzenetére

    "Azt nem értem a Nevis miért nem forgalmaz saját néven a Fine Carp/Pro Method Carp orsót. "
    Szerintem nem teheti, gondolom Gabiéknak szerződésük van, ez az egyik ok. A másik, hogy ezek az orsók úgy tudom átcímkézett MAP orsók. Nevis inkább kínai cuccokat forgalmaz...Matricáz.
    Én nagyjából 10 éve horgászom, azóta veszek Nevis cuccokat. Mondanám, mennyit fejlődött a Nevis, míg 10 éve az olcsó orsói nyeklettek-nyaklottak, letapadt a fék, borzalmas zsinórképet hoztak gyárilag......Mára teljesen korrekt cuccokat adnak az alsó polcon. De ez így nem igaz.
    Ami óriásit fejlődött, az a kínai ipar. Egyre jobb minőséget hoznak. Jobb az anyagminőség, precízebb a gyártás, jobb a minőségellenőrzés. Nem csak a horgásziparban, nagyjából mindenben. Nem akarok itt a frissen vett kínai motorommal előhozakodni, de csak azért megteszem, mert azon is látszik a fejlődés. Hatalmasat javult a minőség az elmúlt 10 évben. (Az összeszereléssel van még probléma......)
    Nem éri el a minőség a japánokét, meg a neves európai gyártókét, de egyre közelebb kerül. Én Nevis zsinórokat is használok, meg hasonló olcsó, Carp Zoom, ET zsinórokat is.
    Ami Nevisből bevált, azzal nincs bajom később sem, ami nem tetszik egyszer, azt nem veszem (Pl. Red Carp) Viszont ET esetében találkoztam olyannal, hogy a bevált zsinór csomagolásában mintha később nem ugyanaz a zsinór lett volna.......Meg olyannal is, hogy nagyon elszúrták a számozást, konkrétan a 0,20-as monofil szemre és használatra 0,30-0,35 közti volt. Nevis egyformán csal, a ráírt adatnál mindegyik zsinór 10-15%-al vastagabb, erre figyel az ember, és kész, mindig kb. ennyi a csalás. :D
    Közben veszek drágább zsinórokat, de egyre ritkábban. Nekem semmivel nem ad többet, mint egy Nevis. Nem bír többet, nem érzem jobbnak. :)

Új hozzászólás Aktív témák