Új hozzászólás Aktív témák

  • Medocsabi

    addikt

    Üdv sporttársak!
    Tanácsért fordulok hozzátok. Idestova 30 éve horgászom, és most hétvégén történt valami,amit még sosem tapasztaltam,és egyszerűen nem értem az okát.
    A szerelék:
    Delhpin opium v2 360 80gr bot( ezeket most vettem újonnan)+Döme Pearl Carp 5000, sima elhagyós method szerelék Döme long cast method kosárral( vagy mikado kosár,ez attól függ mit fogok még először :DDD), 22-es főzsinór,forgókapocs, és fonott előke. Szóval semmi extra, egy pár éve ilyen szereléket használok, a Veresegyházi Öreg-tavon szoktunk lógatni,oda elég 40-50 métert dobni,és általában 2-6 kg körüli pontyokat lehet fogni.
    Szóval a jelenség,ami miatt 6(!!!) Szerelékem szakadt be tegnap az az, hogy bedobok,és kb 20 meter után elszakad a damil a spiccnép. Nem a forgónál, nem vízbe éréskor,még a levegőben. Először azt hittem,hogy sérült volt a damil(ezt is újonnan vettem,haldorado 22-es,erős,majd7kg szakito szilárdsággal, idei első peca volt az orsón,szóval nem öreg zsinór), mondom jó,felszerelem újra,2 dobás rendben,utána megint ez. És ez így 6x!... ez mi a jó isten szerintetek? Szar a spicce a botnak vagy mi? Rendeltem kicsit drágább 24-es főzsinórt, hátha az a baj,de nem tudom elkepzelni,hogy 2 botnál mindkettőnél szar lenne a zsinór. Hol keressem a hibát? Ettől lettem amugy tiszta ideg,hogy nem tudom,mi lehet a baj.
    Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák