Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    Mai pergetés is meghiúsult, itt még mindig jég alatt a tavak, folyók meg vagy áradnak, vagy még az előző áradás után nem horgászhatóan magasak a vizek...
    Na mindegy, addig marad a fotel peca.

    Kérésre itt hagyok pár Alis linket, képet, domis-sügeres kisragadozós pecákra használt wobbikkal.
    Test 3 cm, 3.5 g, mini crank
    Sekélyen járó, talán 50-70 centiig süllyed, sodrással szemben és azzal egy irányban is megfelelően veret. (Néha előfordul gyengébb darab, ami kicsit oldalaz, vagy éppen sodrással szemben túlvereti magát, 10-ből talán ha 1 ilyen hibás, de lehet sokat mondok.) Pici súlya ellenére jól dobható, szépen be lehet pöccinteni parti növényzet elé, belógó faágak alá. Metal Jigging Store-ból szoktam rendelni, jelenlegi darab ára potom 66 eurócent. Színekből én a sötétebbeket kedvelem, de zavaros, sötét vízre mindenképpen érdemes lehet pl. firetiger mintázatot beszerezni. A gyári horog (ami a képen is látható) szeret összeakadni a has alatt, ha ráérez az ember a dobásra akkor jóval ritkábban fordul elő, de ha valaki nem akar ezen bosszankodni érdemes lehet kisebbre cserélni. Továbbá ugye fémes, csillogós a horog színe, tiszta vízben zavarhatja a halakat, én ezért - de még inkább a halak védelme miatt - első körben nagyobb méretű egyágú horogra fogom őket cserélni. Ha esetleg nem működik (pl. nem akad jó százalékban, vagy leakad róla a hal) akkor sötét, kis méretű hármas horgok fognak felkerülni lenyomott szakállal. Bármi is lesz a tapasztalat, mindenképpen megírom!
    Kis csuka, kis süllő, balin, domolykó, sügér jött vele.

    ---

    Ugyanennek a formának van másik színezete is, szerintem nagyon szemrevaló kis darabok.
    Teljesen ugyanazt tudja, mint az előző, viszont ebből hibás darabot még nem fogtam ki, lehet egy fokkal jobb a minőség ellenőrzése... Trehook Store-ból rendelem, ára 2 eurón belül. Most éppen itt nincs, de sok store-ban megtalálható, könnyen felismerhető, érdemes kutakodni picit. Mindhárom szín bevált, a kidolgozottság, részletesség szerintem egészen zseniális.

    ---

    Ugyanebből a store-ból egy másik formájú, picit nagyobb crank, 4.5 cm és 6g.
    Szintén jól dobható, picit mélyebben jár és agresszívabb a veretése, mint az előzőnek, de még mindig nem extrém. Viszont volt olyan, hogy ez már sok volt, és vissza kellett váltanom az előzőekre. Hiába, finnyásak tudnak lenni ezek a domik. :) Talán jobban lehet vele szelektálni, ezzel picit nagyobb domikat tudtam fogni, az előzőeket nagyon támadták a kicsik is. Ára 2-2.5 euró körül, ezt is megtalálni más store-okban, érdemes szétnézni!
    A nagyobbik tesója (6cm/12g) csukás darab, illetve nagy/mély vízen tudnám elképzelni
    domira, csukára.
    ---

    Méretben, formában hasonlít az első kettőre, igazából ugyanazt tudja. Teljesen okés darab, kb. szimpátia kérdése, melyiket választja az ember. Itt minimálisan olcsóbb jelen pillanatban, itt meg nagyobb a szín választék.

    ---
    4.5 cm, 8 gramm
    Határozottan érezni a nagyobb súlyát, jól dobható, picit jobban merül az előzőeknél. Erősen veret, sodrással szemben nem igen dobtam, de szerintem nem is kell, ezt sodrással egyezően érdemes húzgálni. Ezzel is lehet szelektálni (domi), kisebb csukák is támadták. Innen jött, de szintén megtalálható más helyeken.

    ---

    4.5 cm, 4g.
    Pillekönnyű, én kicsit szenvedek a dobásával mert orrnehéz, kis szellő is tud kellemetlenségeket okozni... Viszont amikor sok volt a crankek veretése, akkor ez néha kihúzott a pácból! Ez is olyan 70 centiig húzható, de nem túl intenzív a mozgása, néha ez jól jött. Sodrással szemben nem szereti a dolgot, túlvereti magát. "Megosztó" csali számomra, mert tényleg segített néha, lehet hogy álló vagy nagyon lassan áramló vízben fogós lenne pl. sügerezni, ezt majd a Balcsin letesztelem... :)
    (Nagyobb verzióit nem próbáltam, a következő méret 7cm/11g, már nagynak tűnik domizni, és képek alapján ott is aránytalanul nagy a terelő, de nem kizárt, hogy az jobban működik.)

    ---

    6 cm, 10g CC60 másolat. :B Nincs saját kép, mert az egyetlen amim volt az beszaggattam. :DDD
    Amíg megvolt, addig igencsak bejött. Brutál tekergőzős mozgás, domi és csuka nagyon szerette. Innen jött, szintén sok helyen fellelhető. Mélyebbre is küldhető darab, tényleg nagyon jól mozog. Én a tollat leszedtem róla, zavarta a mozgásban. Nekem arany-fekete volt de a firetiger, az a zöld hátú a fekete pöttyökkel, illetve az a sötétzöld hátú (balról a 4.) szintén jó szín... Már úton vannak. :DD

    ---

    ~5cm, 4.5g. Amilyen bénácskán néz ki, olyan jó kis darab! Szintén picit mélyebbre húzható, méterig vagy az alá is. Nem sok pecám van benne, tavaly inkább a crank formákat erőltettem, és mire megjöttek ezek a hosszúkásabb darabok már bőven ősz volt, de mélyebb vizeken, kora tavasszal-késő ősszel valszeg jó csali lesz. Innen.

    ---

    5.5 cm, 3g
    Na ezzel megint az a nehézség, hogy pillekönnyű, nehéz dobni... ...de nagyon szeretik a halak! Főleg a domi és a csuxik voltak oda érte, a legfogósabb darabomat pont egy krokodil vitte el az Ipolyon, domolykózás közben... Mélyen járó darab, szépen mozog, de csak sodrásnak megegyező irányban tudtam jól használni, mert túlvereti magát.
    A probléma, hogy ez még egy régi wobbler pakkból van, és külön nem nagyon találtam meg (még keresem), csak festetlen verzióban (FS0719). Berendeltem egy ilyen 5-ös pakkot, párom szeret körmöt festeni, vannak hozzá mindenféle cuccai, UV-lámpa, alapozó-festő-záró réteg, mittudomén, csillió fajta szín, csak a képzelet szab határt... :) A korábban bemutatott crankek közül néhány, számomra nem annyira fogós színt megcsinált a elképzelésem-kérésem alapján, és bizony fogtam vele a halat! :)) Én alapvetően a természetesebb/sötétebb színeket kedvelem, arany, fekete, zöld, vörös, sötét kék stb., ezek felhasználásával és mindenféle mintákkal (pöttyök, tigriscsíkok stb.) tök jó kis csalikat gyártott nekem. :K A fenti pakkal is ez a terv, továbbá ha sikerül azonosítanom a bevált formákat, ilyen festetlen darabokat fogok még venni, hagy szórakozzon a lány. :DDD

    ---

    Végül de nem utolsósorban, ~5.5cm 8.5g.Kifejezetten mélyen járó darab, a nagy terelő ellenére nem volt gondolom a dobással, nyilván azért a megfelelő határokon belül, azért egy ekkora lapka akárhogy nézzük, csak tolja a levegőt... De különösebb gondom nem volt vele, kb. mint egy Salmo Hornet, úgy dobható. Hasonlít is arra a mozgást és egyáltalán a felhasználását tekintve, domit nem, csukát már adott, de nem a domiknak megfelelő időszakban kezdtem el használni... Idén majd megmutatja nekem az Ipolyon, mit is tud igazán. :)

    +1 kis kanalak, az egyágú horgos verziókat rendeltem innen, 3-5-7 grammosakat. Gyors vízben használtam őket elsősorban, júl működtek, de elég vastagok, így lassú, sekély vízben kicsit macerás volt vele a peca. Ezért rendeltem most vékonyabb, könnyebb darabokat, ezek még nem érkeztek meg, nem teszteltem őket.
    Van még sok wobbi, ami csak vizet látott teszt céljából, illetve úton is vannak még wobbik is, vasak is... Csak legyen már június, alig várom már a nyári cserkelős pecákat. :))

    ----

    Aliról néhány store, amik számomra megbízhatóak voltak csalik tekintetében.
    WDAIREN Official Store
    SAMOLLA Official Store
    Trehook Store
    Shop4433154 Store
    Metal Jigging Store
    VTAVTA Official Store
    A fenti csalik is jellemzően ezekből érkeztek.

    Bocs a hosszért, sok képért, linkért, de hátha valaki hasznát veszi. :)

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák