Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz sasa311 #88343 üzenetére

    Teljesen más a működése, teljesen más a karaktere egy matchbotnak és egy feedernek.
    A lényeg, hogy az úszós bot néhány grammot fog kilőni 10-20-40 méterre, míg a legfinomabb picker is ennek többszörösét hajítja el. Az előbbi spiccből teszi ezt, utóbbi gerincből. Emiatt lesz teljesen más a működése a kettőnek. Egy finom feedernek, furcsán fog hangzani, de túl lágy lesz a spicce, ami miatt nem lesz pontos, de egy erősebb spicc sem fogja azt a karaktert hozni, ami néhány gramm eldobásához kell. Mert ahhoz némi feszesség kell, éppen csak annyi, ami kilövi azt a néhány grammot, de még nem annyira lágy, mint egy, a kapás jelzésére szolgáló spicc.
    Önmagában a "lágyság" sem egy lineáris valami, szóval attól, hogy van egy 15 gramm dobósúlyú pickered meg 15 grammos matched, az a kettő Makó meg Jeruzsálem.
    (Én amúgy próbáltam 270-es és 360-as pickerrel is úszózni, nyilván fizikailag be fogod tudni juttatni, bevágsz, kifgod a halat, de nagyon érezhetően nem arra van kitalálva... Fórumpecán kipróbálhatnátok, én szívesen viszek olyan botokat, amikkel talán érezni lehet ezt a különbséget.)
    Nem igazán lehet ezt így leírni szerintem, vagy csak én nem tudom, ez is előfordulhat, kíváncsi lennék, hogy ki-hogy látja, aki használja mindkettőt, jó lenne még véleményeket olvasni.

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák