Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz PpenoO #89227 üzenetére

    Valami amúgy nagyon nincs rendben a magyar horgászkultúrával meg a vizeink kezelésével úgy általában...
    Bő 10-15 év nekem kimaradt, évente max. 1-2 alkalommal mentem el öcsémmel egy napra, inkább beszélgetni mint halat fogni, de most hogy jobban utánanéztem megint a dolgoknak elég elkeserítő a helyzet :(
    Nagy erőkkel próbálunk pontyos halastavat csinálni az összes vizünkből - A Nagykunságiba tavaly a telepített pontyokat gyakorlatilag 100%-ban visszafogták éven belül.

    Télen leeresztett víznél az emberek szakmányban viszik el a csukát, közben persze panaszkodnak hogy 1-2 kilósnál nincs nagyobb. Igen, gyerekkoromban mi is vittünk haza mindent is ami picit is nagyobb volt - kicsit szégyellem is magam érte, főleg a szép sügerekért amiből anno elég sok volt... De ugye mindenkitől ezt láttuk, ezt tanultuk, már akkor is hülyének néztek ha "nincs kedvem/időm most halat pucolni" kifogással engedtünk vissza valami tepsiméretű jószágot.

    Közben már ott tartunk, hogy lassan a dévérkeszegre is tilalmi idő meg méretkorlátozás kell, egy vízalatti sivatag lett a legtöbb vizünk mert mindent kizabál a ponty/amur, és nagyítóval kell keresni az olyan vizeket, ahol nem csak a halak hanem a természeti környezet is emlékeztet valamennyire a természetes állapotokra.

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák