Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tiger71

    aktív tag

    válasz sNORh #9030 üzenetére

    Mivel én általában partközelben (nádas széle), illetve nem messze a parttól (15-20m) a töréseken horgászom, így nagyon ritkán használok etetőanyagot! Az én bevált módszerem (állóvízre) - a már fentebb említett - száraz kukoricából előző nap főzött édes kukorica! Kb 1-1,5kg-ot szoktam megfőzni - 2-3x dagad - lassú tűzön, és semmi titok nincs benne, csak 3-4 csomag vaníliás cukrot teszek bele, már a főzés elején! Mondjuk én addig szoktam főzni, míg kb az 1/4-e szétpattog a szemeknek, így az etető jellege is jobban kijön, nem csak a nagy szemek lesznek! Ha megfőtt, még kb 1 óráig hagyom a vízben, hogy magába vegye az íz-illat anyagot, aztán a leve nélkül rakom be egy lezárható-fedeles vödörbe! Hajszálelőkére is tökéletes, kemény, de mégsem túlságosan!!! Egyéb ízesítést nem használok, maximum egy kis narancsos-epres dippet a bedobás előtt! Ennek fényében csak ólmot használok, így nem bombázom a vizet, sokkal halkabb vagyok...:)

    [ Szerkesztve ]

    Predator Helios 300...

  • MeTaL

    tag

    válasz sNORh #9030 üzenetére

    én is kb. ugyanezt tudom de mégis kicsit megspékelve...

    Felforralsz vizet, és szép lassan beleöntöd a kukoricadarát,közben kevergeted, mintha tejbegrízt csinálnál. Közben mehet bele kb. 3-4 evőkanál kristálycukor ezzel ugye egyrészt jobban fog tapadni az etetőanyagod, másrészt édes ízt ad neki. Addig kell kavargatni a lángon amíg majdhogynem megáll a kezedben a fakanál, tehát alig tudod már kavarni. Ekkor kész, elzárhatod. Utána még tehetsz rá egy kevéske őrölt fahéjat, nem kell egy csomag, kb. 2 teáskanálnyi. Elkevered, és kész. Lefeded, és hagyod hűlni... Jó ha lefeded mert még jobban megpuhul a dara.

    Amúgy jó addig főzni amíg meg áll a kezedben a fakanál mert amíg kihül addig a pára miatt kap egy kis nedvességet, ha nem főzöd meg rendesen akkor kicsit vizes lesz.
    Ez jó etetni is és etetőkosárba is egyaránt. Ennél vacilálósabb kaja nem kell. És ezt az időt megéri rááldozni amíg megcsinálod.kb.10-15 perc.mire elhúlaz hosszabb idő.

    Ami gyorsabb megoldás de nem olyan jó: áztatsz kenyeret, jó alaposan kinyomod belőle a vizet,utána száraz kukoricadarát teszel hozzá, annyit hogy rendesen összeálljon, össze tudd gyúrni. Mehet bele megint egy kis fahéj. Cukor ebben az esetben nem, mert nem tud elolvadni normálisan.

    Amit még lényegesnek tartok: terményesnél vásárolt kukoricadarát vegyél és ne "ABC-set".

  • Dr.Én

    veterán

    válasz sNORh #9030 üzenetére

    hali

    részemről vegyes használat van...
    Feederes horgászat esetén etető anyag+kukorica bekeverve....
    Sokfélét próbáltam már....Sensas 3000 club, Haldorado-s etetőanyagok és még sok más márkát...
    Leginkább a Haldóradóst használom...(nagy ponty, amur...)....nekem bejött...vagy is a halaknak :D
    Sensas márka is bejött csak kicsit húzósabb az ára....
    horogra a natúr vagy mézes kukorica....
    ill a pelletek,
    úszó-s módszernél kukoricával be a part közelbe aztán csonti vagy natúr kukorica

    Amúr már vajon ehet?
    jó lenne már végre fogni egypárat belőle....
    most hogy ponty tilalom van :)

    [ Szerkesztve ]

    WOT: kissio

Új hozzászólás Aktív témák