Új hozzászólás Aktív témák

  • ak76

    senior tag

    válasz iatti #19113 üzenetére

    Vegyél Montale illatokat, a Black Aoud-ot ha akarod sem tudod lemosni magadról, az Amber & Spices dettó, az Amouage szinte összes illata ilyen, meg úgy általában az arabok oda vágnak ha a tartósság a szempont.
    Amúgy igen, a kilencvenes (vagy inkább főleg a nyolcvanas) években egy csomó illat sokkal tartósabb volt, aztán az IFRA (meg a gyártók kapzsisága) kinyírta a többséget, a beszüntetett termékek helyére pedig jöttek az "egyenlöttyök" egy vánmilliön'-ön vagy egy bad boy-on csak röhögni lehetett volna 94-ben, most meg lassan ott tartunk hogy a cukros vizben áztatott rágógumit adják el minőségű parfümnek.
    Az alapillatok klónjainak klónjait eladják újra és újra mint szenzációs új csodát, az edp tartóssága lassan edc szintjén van, stb.
    Nem a hamisítványokkal van a baj, az egész parfümipar agonizál, hiába öntik a piacra számolatlanul az újabbnál újabb illatokat, a designer szcéna önmaga kínos paródiájává vált, nem véletlen hogy egyre több a vintage gyűjtő, akik bármit megadnak egy egy jobb oldschool cuccért, egy ideig azt hittem ez valami sznobéria, aztán a kezembe akadt egy xeryus rouge 96-ból, és bizony köröket ver a tavalyi batc-os xeryus-ra.

    Azért mostanság is akadni csodákra, ott van a fentebb említett Gucci Absolute, vagy jó pár niche különlegesség, pld a Guerlain unoka Patricia Nicolai illatai sok pénzekért, csak győzd megtalálni őket a végtelen mennyiségű szemét közt.

Új hozzászólás Aktív témák