Új hozzászólás Aktív témák

  • Efreet

    senior tag

    válasz kerxy #3755 üzenetére

    Mire van szükséged a jailbreakből, ami amúgy nincs meg az olvasóban vagy nem tudod kényelmesen használni nélküle?

    Miből is állnak a jailbreak funkciói (szigorúan szubjektív nézőpontból):
    Esztétikai (képernyővédők átállítása, betűtípus változtatás) - nem létfontosságú, ha kézbe veszem úgyis bekapcsolom, ha pedig nem olvasom éppen annyira mindegy, hogy mi van a képernyőn. Az alap betűtípusok nekem megfelelnek, ez ízlés dolga.
    Kényelmi (magyar nyelvű menük) - egy könyvbe belépni egy gombnyomás angolul is, az eszköz további részét elvétve használom, annyira mindegy, hogy angolul vagy magyarul van - a böngészőbe eltalálok angolul is.
    Funkcionális bővítések (magyar ékezetek K3-on) - a böngésző amúgy is elég egyszerű, nem itt fogok hosszú emaileket fogalmazni, a keresőnél valóban számíthat, szakszövegeknél például - ha valakinek itt kellenek az ékezetek, ez érthető, sajnos kimaradt a 3.3-ból, ha már a 4 megkapta.
    Funkcionális bővítések 2 (magyar TTS) - én nehezen viselem a gépi felolvasót, rengeteg hangoskönyvet hallgatok, nagyon kényelmetlen hosszú távon egy olyan olvasó, amelyik nem tudja miről szól a szöveg, képtelen hangsúlyozni, egy kicsit színészkedni olvasás közben - ha hangoskönyvet szeretnék, hallgatok olyat, amit színész ad elő - ma már van bőven választék magyarul is.
    Funkcionális bővítések 3 (kütyüsítés: freedownload, launchpad, Doukan) - jó móka lehet kipróbálni például a diktafont, de kétlem, hogy valaki ezt használná például a telefonja helyett hangrögzítésre, epub-ot pedig egy perc átkonvertálni - kütyümániásoknál értem a dolgot, de nekik úgyis van valami Androidos eszközük, amit szénné hekkelhetnek ;)

    Tehát összefoglalva az egyetlen szerintem is igazán hasznos funkció az ékezetek beszúrása, én eddig megvoltam nélküle (talán kétszer kerestem a szövegekben az elmúlt több, mint fél év során, regényeket olvasok rajta), úgyhogy fenntartások nélkül frissítettem 3.3-ra. Nem hiányzik a jailbreak lehetősége.

    Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

Új hozzászólás Aktív témák