Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Ha már szóba került a widevine, gondoltam jelzem, hogy a Google hamarosan, május 31-étől beszünteti a régebbi chrome widevine kulcsok támogatását ( [link] ), amire azért volt szükség, mert pár hozzáértő feltörte az általuk használt whitebox algoritmust, amit meg is osztottak és így kis ideig bárki le tudott szedni mindent, amihez egy L3 kulcs elég.

    Feltételezem, hogy az inputstream helper már frissítette a cdm-et mindenkinél, de aki még nem tette meg és ChromeOS vagy chrome kulcsot használ (pl a Raspberryk), az figyeljen arra, hogy május végéig legyen frissítve. A fentebbi linken van egy táblázat, hogy mely minimum verzió szükséges.

    Illetve kérdéses pl a Raspberry-k és egyéb beágyazott ARM média lejátszók jövője, akik nem rendelkeznek hivatalos kulccsal. Ugye eddig is egy nem google által kiadott dedikált kulcsot használtak a DRM védett anyagok lejátszására, hanem más eszközöktől származó chrome cdm-et. Ez egyelőre nem fog változni, viszont eddig is csupán egy magon működött a decrypt szál és most a Google nagyon durván bekeményített, hogy nehezebb legyen feltörni a titkosításukat, szóval az új cdm verziók valószínűleg szépen lassan egyre silányabb minőséggel fognak tudni működni.

    Szóval ha van valami sorozat, stb, ajánlom megnézésre gyorsan, mielőtt ez az egész éles lesz. :D

    PS: Ez a változás nyilván csak a widevine DRM-et érinti, szerencsére a PlayReady, fairplay stb nem változik.

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák