Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Úgy néz ki, ez egy ilyen hétvége, mert ugyanígy jártam a gépemmel. LEPA EXLLusion240. Járattam külön a tápomról a leírása szerint, rendben volt. Felszereltem, a gyári leírás és a gyári videó alapján. Indítom a gépem, 42 fokon ment alapból az i7 4790. Nézem a pumpát, a csöveket, mintha állna a víz. BIOS-ban (Gigabyte lap) van ugyan PWM, de mondom, nézzük már meg, mint csinál "Full Speed" lehetőség mellett. A pumpát és a ventiket egyaránt átraktam. Hatalmas szélzaj, még mindig 42 foik. Mondom, mi a répa? AIDA burn test futott 5 másodpercig, közben a CPU belevert a 90 fokba, a gép leállt, és azóta semmi.

    1. CMOS CLR megvolt, semmi hatás.
    2. Elemet kivettem, semmi hatás.
    3. Gyári hűtőt visszaszereltem, semmi változás.
    4. A pumpát elkezdtem volna direktből az ATX csatlakozóról hajtani, ahogyan azt korábban tettem a gyári közdarabbal, de meg sem nyekken.
    5. CMOS CLR után a ventik mozdulnak egyet, de ennyi.

    Láttam már gépet életemben néhányat, a hiba elhárításban sem vagyok kezdő, de ez most kifogott rajtam. Mi a répa ez? Táp, proci, alaplap, minden egyben? Lebontva a hűtőt a coolerről azt láttam, hogy hiába kentem le szépen a processzort a pasztával, a hűtő felülete csak jó negyedén érintkezett. Gondolom, az alaplap hátoldalára való rögzítő elemet nem húztam meg teljesen, ezért eltartotta a processzor fedlapjáról a hűtőt...Ekkora balf@szságot én még életemben nem csináltam, szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák