Új hozzászólás Aktív témák

  • sevi90

    csendes tag

    válasz fogtunder #7545 üzenetére

    Talán nem úgy tűnik, de elhiszem :D. Ezért hajlok inkább a blower style gtx 1060 felé, illetve ezért kezdtem el vizsgálni a kompakt vízhűtés lehetőségét.

    A helyzet mindösszesen annyi, hogy nekem nem azért van szükségem a kis házra, hogy otthoni "szobadísz" legyen, hanem mert komolyan számolnom kellene azzal (inkább úgy fogalmazom meg: nagyon jó lenne), hogy a gépet cipelni tudjam. Ha jelen pillanatban rendelkezésre állna egy S4 mini/ dr zaber sentry kicsit normálisabb áron, akkor abba építkeznék. Mert, amikor cipelnem kell, akkor 100%-ban tömegközlekedéssel kell megoldanom (BKK, vonat). Egyszerűen olyan a baráti társaság, hogy szeretünk LAN partyzni. Nagy gépet kézben cincálni le vidékre, majd újra fel Pestre nem egy élmény és hosszútávon nem megvalósítható. Persze fenntarthatnék egy autót csak ezért, de nyilván éves szinten nem éri meg. És persze vehetnék egy laptopot is, de az termikus szempontból nem jobb, nem cserélhető ki benne semmi, ha elavul/elromlik (és drága is). Megintcsak változtathatnék konfigot picit: intelre, ami jobban hűthető. De az a helyzet, hogy intel i5-ben nincs tartalék mostanra, i7 túlárazott + jobb alaplap kell ha K-s a proci., meg persze az sem annyira future proof a maga 4/8-as megvalósításával. Intel oldalon a széljárással változó socketről ne is beszéljünk.

    Remélem átjön a motiváció valamennyire :D . Persze a megvalósíthatóság mindig más kérdés. Lehet, hogy fel kell adnom az elveimet. Lehet, hogy a végén olyan összeg jön ki, ami miatt kénytelen leszek egy teljesen más hozzáállást választani. De addig is szeretném körbejárni a témát a ti tapasztalatotok figyelembevételével.

    Szó mi szó: köszi az eddigi tanácsaitokat! Szeretném jelezni, hogy igenis figyelek.

Új hozzászólás Aktív témák