Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsohi

    őstag

    Sziasztok,

    A segítségetekre lenne szükségem. A napokban lecseréltem a Noctua D15 hűtőt a gépemben egy H80i V2-re, a fő cél a gép belsejében a légáramlás javítása volt, mivel a videokártya által termelt meleg levegő megrekedt a házban minden igyekezetem ellenére is, ezt úgy ahogy sikerült abszolválnom ami jó. A gondom, hogy a h80i a tesztek által sugallt teljesítményt nem hozza. Minden olyan teszt amit láttam a h80i-t hozza ki győztesként a két ventilátorral szerelt d15 ellenében is, nálam viszont még az egy gyári ventilátorral szerelt Noctua ellen is simán alulmarad...


    (zöld a h80i)

    A tesztprogram ugyan az, a szoba 4 fokkal melegebb volt mikor a Noctua volt a gépben és addig míg a d15 a forró levegőt tolta át a bordákon addig a h80i kintről szívta a hűvösebb levegőt.

    A blokkot már többször is le és fel szereltem, a gyári pasztát is lecseréltem egy Noctua-ra, de nem segített. A radiátornak a lehető legjobb helye van a gépházban. A Corsair link teljesítmény centrikus állásban. Közben ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdésem. A link program feltelepítse nélkül a pumpa maximálisan ~1300 fordulaton pörög amennyiben helyesen jelzi vissza az alaplap, de miután a programban átkapcsolom performance állásban a pumpa fordulata egészen 2800-ig emelkedik, ez nem értem miként lehetséges? Teljesítményben nem látok semmiféle javulást és ugyan úgy néma marad a pumpa ami megint csak furcsa számomra. Jó néhány évvel ezelőtt már volt egy kompakt vízhűtésem egy CM Seidon 240m személyében ami nem volt hangos, de könnyen ki lehetett szűrni a pumpa hangját, de a h80i pumpája szó szerint néma.

    Szóval egy hibás darabot foghattam, vagy csak ennyit tudna a h80i v2?

    https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

Új hozzászólás Aktív témák