Új hozzászólás Aktív témák

  • #95590400

    törölt tag

    látom van itt hozzáértő.
    vagy 10 évig hordtam lencsét. aztán most vagy 10 éve már nem.
    nemrégiben voltam szemorvosnál, szimpla éves vizsgálaton, és hirtelen ötlettől vezérelve, egy napi lencsét illesztett a szememre (mivel kontaktológus is), DAILIES Aqua Comfort Plus, 14/8.7. egy hónapban ha párszor max szükségem van rá, amikor a szemüveg útban van.
    volt kb. egyszer a szememen, kb. 10 órát, teljesen komfortos, stb. meg vagyok elégedve vele.
    most jön, az amitől lehet égnek áll a szakember haja: :DDD
    van itt egy olcsó kontaktlencse, teljesen más paraméterekkel:
    http://yukka.hu/termek/yukka-look-1-day-napi-lencse-bevezeto-csomag
    jobb szememre -5 -öst lőtt be a doki. igazából cilinderes a szemem, de azt mondta nem akkora mértékben, h ne lehetne egy pici többletdioptriával kiküszöbölni. torikusban nem talált napi lencsét, ami megfelelő lett volna méretre.
    nos, arra gondoltam, h lövészetre rendelek a fenti lencséből egy kicsit túllőve 5,25-ösben (sokan hordanak csak erre a célra rövidlátók egy kicsit túllőtt szemüveget). és kizárólag arra a kb. 1,5-2 órára, évente pár tucat alkalomra használnám.
    elviekben lehet ebből bajom? kisebb görbület, nagyobb méret. nagyobb dioptria. egyáltalán nem akarom erőltetni a dolgot, ha hülye ötlet, akkor hagyom a fenébe, nem szarom szét a szemem. mondjuk, ha kényelmetlen, akkor úgyis megy a szemétbe, kipróbának ennyit buktam a hülye ötleten. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák