Új hozzászólás Aktív témák

  • Palomar

    csendes tag

    válasz maj-viktor #12958 üzenetére

    nem csak 60 nap után tudsz refundolni, ha 60-nál kevsebb napot adott meg az eladó delivery time-nak.
    nekem volt egy cuccom, amire 25 napot adott meg az eladó, refund megkapva 35.-nap körül (először sima message, aztán dispute elutasította eladó többször, aztán claim, alitól claimtől számított 6. nap visszakaptam a teljes vételárat (kb 50USD).
    De kaptam vissza fel sem adott küldeményre is dispute indítással claim nélkül 1 nap alatt, valamint fake memkártya+pendrive csomagra dispute indítással 1 nap alatt.

    Volt olyan is, hogy csak két héttel a TN megkapása után adta fel az eladó, holott háromszor leírta kérdéseimre, hogy nyugodjak, fel van adva, de TN nem élt. Harmadik levél után dispute a másdik hét környékén, amit eladó elutasított, mert dispute indítás másnapján méltóztatott feladni az eladó a cuccot, így utána már látszott hogy mozog.
    Claimben az összeg felét kértem mivel az eladó hazudott többször is (nem adta fel, csak dispute után), azt nem kaptam meg. Kivártam a max delivery time-ot (a csomag már közben rég megjött), és akkor jött még egy üzenet, hogy jelezzek, hogy átvettem -e, mert tracking szerint kézbesítve. Ha igen, akkor claim zárva, ha nem, akkor jelezzek. Szóval ez nem lett meg.

    Egyébként eddigi 21 ali rendelésemből 1 fel sem adott, 1 késve feladott, de megérkezett, 1 fake memkártyás, és egy időben feladott, de posta által megevett (fenti aug3-as rendelés, még TN szerint úton), valamint 3 szeptember eleje óta úton lévőn kívül minden időben, gyorsan megjött (nyilván az SG/HK postosak gyorsabban, de CN is 10-15 napokat futott)
    Szóval eladókon addig múlik, hogy mikor adják fel, és ebben nem mindegyik jeleskedik, de volt itt is, aki rendelés után 1-2nappal már küldte a TN-t, ami másnap már élt is. Utána hogy a posta (CN) mit játszik vele, azt már egy másik bicikli, lásd a fenti, és a fórumon olvasható sok tapasztalatot a CN kézbesítési idő randomitására.

    Üdv: Palomar

Új hozzászólás Aktív témák