Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz tutis #54654 üzenetére

    Én is írtam, ha 1.000 Ft-tal megkárosítanak, akkor is tegyél feljelentést...

    A media markt-os példád már azért sarkít, mert az már többszörösen "visszaesőnek számít", vagyis már csoportos "megkárosítás" lopás... mégha alkalmanként 50E Ft alatt is van... (a csomag lopásnál is írtam, hogy több ügyet összerakni, úgy nagyobb az esély komolyabb ítéletre - bár ez is röhej... teszkó titok megvan!? Kilopott áruk... rendőrség... házkutatás... több milliós lopott árukészlet és elintézve max. 1-2év felfüggesztettel vagy mittudomén 6hó közmunka, stb. röhejes ítéletek... csodálkoznak, hogy vígan csalnak - lopnak - rabolnak bizonyos társadalmi rétegek tagjai!?)

    (csalás: netes csalás & lopás: boltból akár csak egy csoki elemelése fizetés nélkül & rablás: villamoson letépett aranynyaklánc, stb.

    Az 20/50E-s határt csak arra írtam, hogy statisztika javítónak emelték fel...

    Téged anyagi kár nem ér... a posta az ÁSZF alapján kártérít, azhogy meg a postán belül lopnak már bocs, de a posta feladata felderíteni... azaz ő tegyen feljelentést házon belüli belső vizsgálatuk sem vezet semmire, akkor egy külsős rendőrség szerinted mit talál majd!? elmondom semmit! A postának lenne érdeke az ilyen egyéneket kipenderíteni... de nem teszik! Akkor egy rendőrségi feljelentéssel nem váltod meg a világot!
    (tegyél - csináld végig, nem azt mondom... pont mondom, hogy rontsuk a statisztikát... mert "kamuznak - szépítenek", az említett határemeléssel... csupán azt mondom, nem lesz eredménye! Vagy te arra vársz, hogy menj bíróságra tanuskodni és az adott egyént lecsukják - börtönbe zárják mondjuk 2évre!? mert ellopott egy csomagot!? vagy akár csoportosan többet is!? Elmondom a szomorú valóságot! A jogállamban a bűnözőnek több joga van, mint a jogkövető állampolgárnak (lásd. akár arckitakarás)... szóval majd ha nem büntetett előélető kap egy felfüggesztett 3hónapot mondjuk azt kész... elévül és vígan csinálja tovább... már akit elkapnak... és kit kapnak el!? 1000-1 egyént kb. (sajnos ez van... ez a valóság)

    Gyilkosok / gyerekerőszakolók meg egyéb rohadékok kapnak "csak" 2évet, nehogy már azt hidd egy tolvajnak nem éri meg a rizikó... amikor aki kőkemény milliókat lop - csal / adókerülő (lásd. Győzike), az is megússza kis büntetéssel (amit az ellopott pénzből simán kipenget... max 10%-a mondjuk) és kap 6hónap - 1év felfüggesztettet! (EZEK A TÉNYEK - A VALÓSÁG)

    Én is jobban örülnék egy olyan világnak, ahol nem lopnak az emberek, vagy aki lop, az minimum kézlevágás... aki nőt / gyereket erőszakol életfogytiglan / halálbüntetés / vagy kenyerén is vízen rohadjon meg... De ez nem így van... gyilkosok is vígan élnek... max kapnak egy 2-3-5év letöltendő börtön, amit majd kedvezményesen jó magaviseletért hamarabb elhagyhat!
    (amikor az én szememben, aki egyszer lopott - máskor is fog... aki egyszer embert ölt... máskor is fog!)

    Nekem miért nem jut eszembe lopni!? Vagy embert ölni!? stb.!? Ez lenne a normális, hogy felsem merül az ember agyában... de vannak selejtes emberek a társadalomban, akinek nem sok minden szent... így pl. más tulajdona... vagy élete...

    (#54657) molvany
    Pontosan.. előbb - utóbb eljutunk ide... ahogy sok ebay-es eladónál van a tiltólistán Nigeria és Italy...
    De amúgy legrosszabb esetben is nem lesznek mondjuk free shippinges cumók, csak trackingesen +1-2$ felárral! (mert azért azután jobban kap kártérítést a feladó, mint egy semmilyen track nélküli levél után)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák