Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz LámaZ #54724 üzenetére

    Nekem sem sok a fogyasztásom szerintem... ha lebontom, akkor ~100-120KWh/fő (pont pár napja részleteztem a rezsiket magamnak), ami most ~40-50Ft /1KWh-val szintén 4.000-6.000 Ft körüli... de mégsem tudnám könyvekből kiárulni ezt... (jó mondjuk én nem is gyűjtöttem / olvastam / vettem könyveket nagyon az életem során... Helyette ugyebár másból gazdálkodom ki a megélhetéshez szükséges pénzt... (állandó munka & alkalmi - idény munka & eladom megunt / használt cumókat, stb.)

    Én alkalmazok személyes átvételt is (megértem ha valakinek kell, hogy megfoghassa, nem elég egy kép), meg az egész bizalmatlanság... előre utalás! Én is rohadt bizalmatlan vagyok, így pl. biztos nem hívnék fel senkit a lakásomra... közterületen találkozunk azt jóvan... persze "konnektoros" termékeknél ezt nehéz lenne megoldani... de még azt is simán meglehet meki-be pl.)

    Naja posta: 400Ft-nál kezdődik, de az csak a szabvány levél és 1papír benne kb. vagyis így 30gramm alatt ugyebár...
    Aztán futárok ilyen ~1.000 Ft-os áron vannak / kezdődnek
    Posta 500g-ig 900 Ft
    500g felett már inkább futár / MPL futár
    (online MPL futárt én pl. nagyon szeretem, már itt is többször írtam... 1.000 Ft-ért (950 Ft) elviszi a 2kg-os csomagot elsőbbségivel 1munkanap alatt az ország másik felébe is, 150E Ft-ért értékbiztosítva!)

    Meg én mostanában mint vásárló kezdek rászokni a csomagterminálos szállításra... olcsóbb és nem kell sorbanállni a postán érte - nyitvatartási idő, stb... nem értesítőt dob be a postás, stb. kiválasztom az adott terminált és átveszem általában éjfélkor (hát igen, nem mindenki ér rá munkaidőben postára menni, meg nincs nyugdíjas nagymama, aki otthon van éjjel-nappal, stb.)
    Szóval számomra nagyon kedvező ez... csak még nincs olyan terminál ami nagyon közel lenne... de ahogy láttam most csinálnak / csináltak - raktak egyet a közeli hipermarketbe is, nem csak a mittudomén sok kilométerrel arrébiba van)

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák