Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz RVR400 #55364 üzenetére

    ...ezt is én találtam ki....

    http://homar.blog.hu/2013/12/19/hogyan_vegyunk_telefont

    "A harmadik apróság, amit a sarki GSM bolt elfelejt megemlíteni, az a garancia. A nem európai telefonokra kevesebb garancia van, és ez is általában korlátozott. Vannak gyártók akik át sem veszik a nem magyar piacra szánt telefont, vagy ha igen, csak bizonyos feltételekkel, vagy adminisztrációs költséget számolnak fel, hiszen a más régióba szánt alkatrészeket külön meg kell rendelni, ez többletköltséget, időt jelent. Akár 2-3 hónapot is tölthet egy indonéz telefon a szervizben."

    &

    "A jó hír viszont, hogy ezek a panaszok megelőzhetőek.

    Az ügyfélszolgálatost nem érdekli, hogy az ügyfél hol vesz telefont. Vásárláskor, még a nagyon nem ajánlott webáruházas vásárláskor is, az ügyfél kérje el a termék IMEI és/vagy sorozatszámát. Az eladó ezt anélkül megteheti, hogy ki kellene nyitnia a dobozt, azaz ha az ügyfél eláll a vásárlástól sem szendved "kárt". Az ügyfél, mielőtt kiad egy havi fizetést egy telefonra, tabletre, az IMEI szám birtokában felhívja a választott márka ügyfélszolgáltatát és bediktálja ezt a számot. A nagyon kedves kolléga ezt megnézi és elmondja, mire számíthat emberünk ha megveszi a telefont.

    Ezután a vásárló eldöntheti, hogy megfelel neki az adott készülék, vagy nem. Ha tudja, hogy a telefon dél-afrikai vagy olasz vodafonos, esetleg angol telefon amit már 5-ször javítottak, és mégis megveszi a készüléket, az az Ő döntése, vállalja az ezzel járó következményeket, vagy mondhatja az eladónak, hogy köszönöm szépen, még érdeklődöm máshol. Remélem sikerül néhány vásárló dolgát megkönnyíteni ezzel.

    Üdvözlettel,
    Napalm"

    Sok sikert a maszek - sarki GSM-esekhez...

    (#55363) El_Diablo
    Nem a garancia kiegészítés a lényeg... hanem, hogy a szlovák / román piacra szánt készüléket a magyar szervíz megtagadja / megtagadhatja... (emberünk is írta, hogy nem érdekli a plusz garancia... mert ez általában igen, csak az adott országban vásárolt készülékre érvényes... ahogy a garancia is)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák