Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz molvany #56058 üzenetére

    Az irreálisan magas ptkg.-ről beszélek! Pl. a valós feladási díj a csomagolással együtt több mint a dupláját adja meg.

    Persze az eladó leírta - jelezte! De akkor is inkorrekt jóval magasabb ptkg.-et felszámolni, mint ami a valós!
    Azaz duplájánál többet! Tegyük fel 700 Ft feladás 300 Ft csomagolás, lesz 1.000 Ft és ő 2.000 Ft-ot vagy többet ír rá, hogy fizetni kell pluszba! Tipikus 1centes 1Ft-os aukciók indulnak így, hogy jó eladom 1centért, 1Ft-ért, de a ptkg. 6.000 Ft-nál kezdődik, személyesre nincs lehetőség! Ne mondd már, hogy ez alapból nem inkorrekt kereskedői magatartás!

    Persze értem én levan írva én mindig mindent elolvasom, ha valami túl szép, hogy igaz legyen, általában átverés... lehúzás, stb. a legtöbbje! Ez az én szemembe tipikus lehúzás! 1.000Ft-ba kerül valamit feladni (aki gyakran postáz mint pl. én,az képbe van az árakkal, akár belföld posta - futár, akár külföld EU, akár EU-n kívüli árakkal és "becsomagolási költséggel") Mégha! Írja is, hogy +6.000 Ft a ptkg. Tipikus lehúzás / jutalék kijátszás!

    Vaterán egyszer merészeltem valami 100Ft-tal több ptkg.-et beírni... és még engem figyelmeztettek, hogy nem szabad csomagolási költséget felszámolni... aham és akkor mégis hogy a francba adjak fel bármit is biztonságosan!? Jó, akkor az ilyennek becsavarom szalvétába és jusson el épségben, ahogy akarja a posta... (mondjuk kezdjuk azzal, hogy a posta alapból boríték / doboz alakú csomagokat fel sem vesz... ha felvesz, akkor általában +50% felár... pl. henges alakú termék és "hosszú" vagy egy biciklit (amit nem lehet "becsomagolni", max fóliába... de nem lesz szabvány alakja)

    De persze felszámolhaték, mint eladó:
    - áram díjat
    - net díjat
    - munkaidőt, amit a csomagolással töltök / amit a postára elmenéssel töltök / amit a sorbanállással töltök a postán
    - csomagolópapír / doboz / borítékdíjat (általában ezt szokták - szoktam CSAK)
    - toll írás díjat / címke nyomtatási díjat
    és még sorolhatnám a végtelenségekig, a felmerülő "apró költségeket"... csak ezek normál esetben "bevannak építve az árba" ha valaki tartós vállalkozást csinál vagy ha csak néha ad fel, akkor max a boriték díját számolja fel ~+10-100-200 Ft mérettől függően (sima - buboréok, stb.)
    Ahogy egy pizzázó is, általában ingyen szállít vagy pl. 1.000 Ft feletti rendelés esetén, meg vannak körzetek, ahova +200 - 400 Ft a futárdíja

    Az áramra számoljak mondjuk +10 Ft-ot!? Netre!? +20Ft, munkaidő nagyobb csomag esetén 30percembe került becsomagolni, akkor egy minimálbér esetén +200 Ft, nyomtás +10 Ft... és akkor ezt leírom a te szemedbe korrektul, azeket a plusz kötségeket, akkor én is "korrekt maradok"?
    Hogy +10Ft-okat számolok fel csiri páré dolgokra!? Röhejes lenne!

    Vagy ha személyesen adom át, azt csak +500 Ft-ért vagyok hajlandó!? (mert mondjuk nekem 2BKV jegybe fáj egy személyes átadás)... nem nem így működik a "piac"! Normál esetben ezeket a költségeket beépítik az árba... legjobb példa a pizzázós! vagy nesze neked bankitarnzakciós díjak / telekomadó... nem számlázzák ki külön, cserébe felemelték a kártyadíjat... de áthárították!

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák