Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz gilfoyle #56182 üzenetére

    Ha aláírós darab (azaz trackinges csomag volt), akkor a TN szám alapján a posta köteles megnézni neked, hogy kinek az aláírása van ott! Manapság alapból a TN számos csomagot aláírással lehet csak átvenni és szig számmal! Azaz kibukik a dolog, hogy ki is vette át! (persze ez nincs olyan szigorúan ellenőrizve... nem is tehetik... szig szám személyes adat! Szóval akár Kiss Pista aláírással és random szig számmal is átveheted a csomagodat)

    Két kérdésem merült fel:
    1. biztos TN-es csomag volt... azaz valós tracking!? Fizettél érte plusz 2$-t a szállításért!? Mert bang 20-30$ alatt csak felárral ad TN számot... az alatt TN nélkül jön! (te 2.700 Ft-ot írtál, ami ~10$ ergó tuti nem TN-es a csomag, hacsak nem a termék volt 8$ és fizettél 2$-t a TN-es szállításra)
    A normál regisztrált levél TN fomátuma: első karakter: R betű, mint Registered, utána egy random betű, majd 9db szám és vegül 2db betű az országkóddal, pl.: Rx123456789CN, ilyen formátumú számot kaptál!? Illetve biztos kaptál számot!? Fizettél érte!? (az említett 10$ miatt kérdem, mert annyinál tuti nem adnak bang-ék csak felárral)

    2. A tracking mit ír? Ki az átvevő!? "Kézbesítés regisztálva" és/vagy "Helyettes átvevő"? Mert a helyettes átvevő akkor van, ha nem az veszi át, akinek a nevére szól a csomag, csak egy címre van bejelentve... barátnő-anyu-apu-nagyi, stb. (ha helyettes átvevő van, akkor abból látszik, nem a borítékra írt ember vette át, így ha ilyen állapotot ír, akkor tényleg valami TN csere lehet... ha helyettes átvevő van, akkor lehet 1házszámmal arrébb adta be a posta... nekem már volt példa, hogy én lakom monjuk a 8-as házszámba és véletlenül a 9-es házszám csomagját nekem adták... (persze én jófej voltam és miután láttam, hogy rosszat adott a postás, átvittem a szomszédnak... de ilyenek is előfordulnak... sokszor figyelmetlenségből... lustaságból... vagy futárok is eljátszák, hogy beadják a szomszédnak... aztán hogy te nem vagy "jóba a szomszéddal", csak pislogsz... amikor a futárok rendszeren eljátsszák ezt állítólag (nekem szerencsére ilyen tapasztalatom nem volt a futárokkal, de rengeteg ilyet olvastam)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák