Új hozzászólás Aktív témák

  • pingwin92

    aktív tag

    Üdv!

    Rendelnék AliExpressről egy fejhallgatót, ami 36 USD lenne, ami ugye több, mint 22 EUR, tehát jönne rá még 27% ÁFA, meg 3000 Ft kezelési költség, ami így másfélszeresére növelné a költségeimet.
    Viszont ajándéknál 45 EUR a limit, aminél kevesebb ez a fejes. Hogy mikor tartozik egy küldemény ebbe a kategóriába, ha nem minősül kereskedelmi jellegűnek, és akkor nem minősül kereskedelmi jellegűnek, ha:
    - alkalmi jellegű,
    - kizárólag a címzett, illetve annak háztartásában élő családja által felhasználható árukat
    tartalmaz, és az áruk
    jellegüknél és mennyiségüknél fogva nem adnak okot annak feltevésére, hogy behozataluk
    kereskedelmi
    céllal történik,
    - a feladó semmilyen pénzbeli ellenszolgáltatást nem kap érte a címzettől.

    Na már most, ez a vásárlás elég alkalmi jellegű lenne - részemről. Egy fejhallgatót ugyan bárki felvehet a fejére, de egyszerre csak 1 fejre lehet rátenni, tehát a második pont is pipa. Na, és azt honnan tudják meg, hogy én azért fizettem-e az eladónak vagy sem - már, ha mondjuk előreutaltam neki a 36 USD-t PayPalon keresztül?
    Ha rá van írva, hogy "gift"? Csak, mert az összefoglalóban az áll, hogy azt nem is nézik; röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés. Ez a fizetési bizonylat látszódik a csomagon kívülről?

    Csak úgy mondom, hogy nem azt kérdezem, hogy lehet adót csalni, csak mérlegelek, mert akkor lehet, hogy jobban megérné a másik kiszemeltet, egy fülhallgatót venni 18 USD-ért - kb. harmad annyiért.

    Előre is köszönöm a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák