Új hozzászólás Aktív témák

  • ccs2929

    senior tag

    Sziasztok!
    Most keveredtem ide a topicba, erősen gondolkodom, hogy rendelek saját magamnak e-bayról telefont, és ez az összefoglaló most kicsit megkevert:
    "VÁMkezeléssel, és adózással kapcsolatos alapvető tudnivalók:
    ........................................................................................................................
    A nem Európai Uniós országból behozott termékekre más szabályok vonatkoznak. Ezek különbséget tesznek a behozott termékek között, összértékük alapján azokat VÁM és adómentesnek tekinthetik, ÁFA-val (27%), vagy VÁM-mal és ÁFA-val terhelhetik. Figyelem! A csomag értékébe beletartozik a postázás költsége is!.
    A VÁM mértékéről az Európai Unió Vámtarifakereső rendszerében (TARIC) található bejegyzés, a telefonok a 8517-es árucsoportba tartoznak.
    Minden csomag (legyen az gyorspostai szolgáltatással rendelt vagy normál légipostai levélként feladott küldemény) Magyarországra érkezése után ellenőrzésen halad át, -a reptereken is alkalmazott- röntgensugaras átvilágítással minden csomagot megnéznek a NAV illetékes munkatársai!
    Véletlenszerűen megvizsgálhatnak csomagokat, ilyenkor ellenőrzik a csomagon található vámnyilatkozatot (tartalom megnevezése és értékmegjelölés), szükség esetén pedig a csomagot hivatalosan felbonthatják további ellenőrzés céljából.
    VÁM és adófizetési kötelezettség esetén a fogadó felet értesítik a díjak megfizetéséről, a csomagot csak ezek rendezése után kapjátok meg. A részletekről a vámhivatal vagy a futárcég ügyintézői adnak felvilágosítást.
    Aktuális vámértékhatárok az EU vámterületén kívülről érkező kereskedelmi forgalom esetén:
    ● 22 EUR-ig vám és ÁFA mentes
    ● 150 EUR-ig vámmentes, de ÁFA köteles
    ● 150-700 EUR-ig 2,5% átalány vámtétel és ÁFA köteles
    ● 700-1000 EUR-ig tarifa vámtétel és ÁFA köteles
    ● 1000 EUR felett vámokmánnyal (vámregisztrációs EORI számmal) tarifa vámtétel és ÁFA köteles
    ● Magányszemélyek közötti forgalom esetén 45 EUR-ig VÁM és ÁFA mentes egy küldemény.
    FIGYELEM, EZEK AZ INFORMÁCIÓK INTERNETES KERESÉS EREDMÉNYEKÉNT KERÜLTEK IDE, NEM 100%-OSAN MEGBÍZHATÓ ADATOK. AZ AKTUÁLIS TUDNIVALÓKRÓL MINDENKI SAJÁT MAGA BIZONYOSODJON MEG, ÉRDEKLŐDJÖN A MEGFELELŐ HELYEKEN."

    Magyarul, ha rendelek magamnak egy 35e ft értékű telefont, akkor arra áfát kell fizessek, vagyis mindjárt 45e ft-omba fog kerülni? :W
    Köszi, ha valaki felvilágosít a témában.

    [ Szerkesztve ]

    Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

Új hozzászólás Aktív témák