Új hozzászólás Aktív témák

  • galocza

    aktív tag

    halihó,

    azt hiszem (remélem), hogy leginkább idevág a kérdésem, hogy pont nem külső hdd házról szól, viszont az elemek és elvek hasonlóak.

    (mese, nem annyira érdekes: van egy zalman z9 házam, amin csak usb2.0 csatoló van, hasonlóan tesómtól örökölt alaplapon is csak usb2.0. 3.0 kitet a zalmanhoz a világon nem lehet kapni. illetve de, egy helyen, belgiumból, 2.5 euro, de egy kicsit elvette a kedvemet a 45 eurós szállítási költség 8(. )

    terv évek óta beszerezni egy külső hddt, ritkán van rá szükség, de unom, hogy kölcsön kell kunyerálni. minden évben vacillálok gyári változatok ill. hdd+külső ház megoldások között, de tekintve, hogy van itthon egy teljesen kihasználatlan wd velociraptor wd3000blfs (2.5", 300gb), eszembe ötlött a következő:
    -hddnek raptorka. külső házba nem nagyon lehet tenni, mert borzasztóan süt (10000rpm), meg magas is. viszont nem kellene vinyót vennem +elég tempós még ma is.
    -usb 3.0 belső csatlakozónak vmi ilyesmi
    -előlapi kivezetésnek pedig ilyen vagy ilyen, vagy vmi hasolnó.
    -hdd és frontpanel összekötésére pedig ilyen, vagy ilyen vagy ilyen.

    a dilemmám: rémlik, hogy réges-rég volt gondom azzal, hogy külső vinyót előlapi (usb2.0) csatolóba dugva nem működött (valószínűleg nem kapott eleget enni).
    1. a fenti előfordulhat usb3.0mal is?
    2. fontos-e a madzag hossza tápellátás szempontjából? (nekem fontos, kellene vagy 30cm, hogy a ház magasságának kb felétől elérjen a ház tetején levő "üregig")
    3. szükségem van-e dupla madzagra? (gondolom az etetéshez kell)
    4. láttok-e esetleg vmi hibát a fenti összeállításban?
    5. vagy esetleg lebeszélnétek róla, és menjek el esetleg gyári külső hdd/hdd+külső ház irányba?

    sokat költeni nem akarok (ha muszáj, fogok azért), és az egész hóbelevancra talán évente 2x van szükség...

    köszönettel,
    g

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák